tisdag 18 juni 2013

Tisdagsrutiner

Jag har börjat få in trevliga tisdagsrutiner (eller gjort det två gånger, räknas det som rutin då?) 
På lunchen kör vi (jag, killen och kollega) kinesiska lektioner, efter jobbet går vi några från jobbet på träningspass på gymmet och sedan får man unna sej välförtjänt middag på italienska Da Marco. Härlig tisdag! 

Kinesiskan börjar gå långsamt framåt. Nu har vi gått igenom alla uttal för olika bokstäver, siffrorna och taxifraser. Nu gäller det bara att memorera det, och där går det lite sämre för mej. Men kämpar på och imorgon kör vi ny lektion! Och rätt bra att äntligen kunna kommunicera med taxichauffören... Hittills har jag bara lyckats säga min adress rätt en gång, men snart så!!

Hur blev det förresten midsommarvecka? Vart försvann tiden? Jag har aldrig varit så stort fan av midsommar (eller nyår för den delen) så helt nöjd med att fira det utomlands. Men troligtvis blir det en sväng via Ikea för att handla på sej svensk mat. Lite traditionellt måste det ju bli när man firar på otraditionell plats. Och kanske det blir en ny lösgodispåse till och med! (Det är typ dubbelt så dyrt som hemma med lösgodis, så inget man unnar sej var och varannan vecka..)

  

2 kommentarer:

  1. Sill o nypotatis brukar ju höra till midsommar. Vi
    har egna nypotäter odlade i ämbar o sillen väntar i kylskåpet. Sen ska ett par småbjörkar huggas o placeras vid trappan o sen får vi säga GLAD MIDSOMMAR !, även till kinaresenärerna.

    Hur var det nu med kinesiskan...ett tecken för varje ord eller...?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr ingen sill eller nypotatis. Men gravad lax och vanlig potatis får funka lika bra :P Eller du kanske kan skicka ett ämbar på expresspost? Låter som bra midsommarplaner annars!

      Hittills har vi mest gått igenom hur bokstäver uttalas. Dom har ju inte bara krångliga uttal, som har ju att olika tonlägen på samma ord kan betyda olika saker, så det gäller att både säga order rätt och vara i rätt tonläge... Inte helt lätt. Men nu börjar vi lära oss mera ord och meningar också. Men inga tecken, det har jag absolut ingen ambition att lära mej.

      Radera