söndag 10 november 2013

en miniweekend i She Shan

I lördags fyllde killen år och det firade vi med en miniweekend i She Shan. Vi bodde på Le Meridian och man kunde smidigt ta sej ut dit med tunnelbanan (ja eller relativt smidigt, att hitta från tunnelbanan till hotellet tog lite tid). 




Vi lånade cyklar från hotellet och begav oss iväg på upptäcktsfärd.



Det fanns två större parker eller "små bergsområden" man kunde vandra i. Det är ju i mitten av november, så hade såklart långbyxor. Big mistake. Det var mellan 25-30 grader och rätt varmt att vandra upp och ner i bergen. Men, ska inte klaga, det var fantastiskt trevligt med denna sensommar värme. Vintern kändes rätt avlägsen.  

 

Kinesiskt tempel 



 Och katolsk kyrka. Skylten att man skulle vara tyst och inte fotografera måste vara den mest onödiga skylten någonsin. Turistande kineser är varken tysta eller snåla med fotograferandet.


Och så lär vi oss hur katoliker gör korstecken och ber. 


Hotellet hade en liten strand och en gigantisk badanka. 


Jag med ny bok. Efter en halv evighet lyckade jag läsa ut Steve Jobs och nu har jag börjat med Helena Thorfinns "Innan floden tar oss". Det verkar vara en väldigt intressant bok, speciellt när många av ens kollegor bott där. Jag har bara varit i Bangladesh och Dhaka under en tre-dagars jobbresa men det gjorde starkt intryck på en.


Badankan i solnedgången. 


 Och ännu mera solnedgång.


Efter en dag ute var vi rätt slitna (och gårdagens middag gjorde en inte så utvilad heller) så vi körde room-service. Maten såg härlig ut men smakade inte därefter. Tror det var det mest smaklösa middagen någonsin. Men, mätta blev vi iaf. 


Härlig syn på morgonen, skog! Rätt sällsynt inne i Shanghai. Och idag blev det höst igen med betydligt bättre och kallare luft. 

4 kommentarer:

  1. Verkar att ha varit en intressant utflykt. Hur långt från Shanghai ligger She Shan ? Vet du vilka trädslag som skogen består av ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tar ungefär 40 min med meton från oss, så relativt nära! Det var en blandning, allt mellan lövträd till bambu och så var det någon palm också har jag för mej (men tror den var ditplanterad....)

      Radera
  2. Härligt! Just dit åkte vi över det kinesiska nyåret i år. För att skona Alma som då bara var 2 veckor från alla fyrverkerier :-).

    Bäst gillar jag dock att åka dit på pool-brunch på sommaren!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ahaa, pool och brunch var en bra idé! Tror det kan bli ett återbesök dit i vår/sommar :)

      Radera