söndag 19 november 2017

Att ändra sej

Innan vi fick barn hade jag förhoppningen att vi fortfarande bara skulle sova två personer i vår säng. Jag är väldigt lättväckt, svårt att somna och vi har en 140cm bred säng. Ja, du läste rätt, vi har de senaste 7 åren sovit i en 140cm bred säng (eller förutom 2 år i Shanghai, vi tog inte med oss sängen dit...) Jag ville verkligen att lilla nykomlingen skulle sova i sitt babynest som skulle vara i spjälsängen. Dels för att hon skulle vänja sej vid att sova "ensam" (vi var ju ändå på en armlängds avstånd) och för att jag skulle få sova bättre. HA! ELLER HUR!!

I lördags gjorde vi en utflykt till Ikea. Nu är vi stolta ägare av en väldigt skön 180cm bred säng. Känner mej lite vuxnare nu när vi äger en ordentlig dubbelsäng. För det gick inte så bra det där med att sova i egen spjälsäng. Hon sover bättre när hon är nära oss. Jag sover bättre när hon sover bättre. Hon somnar lättare när vi ligg-ammar och jag har också lättare att somna efter det. Dessutom är det ju så otroligt mysigt att sova nära varandra. Det blev helt enkelt än liten ändring i sovplanen. 

 Effektivaste Ikea besöket någonsin!

I framtiden ska vi börja (försöka) använda spjälsängen igen. Men det får vänta en liten stund tills hon sover djupare, längre och ammar mindre under nätterna, dvs när hon börjar få en snäppet mera "normal" dygnsrytm. Får se när det blir, just nu funkar detta bäst för oss.


Skönt med hemleverans. Men att packa upp alla ikea grejer samtidigt som lägenheten är sådär lagom städad var inte den bästa kombon...

Och är så nöjd med nya sängen. Även efter graviditeten fick jag ont i höfterna av vår gamla säng, den var ju stenhård. Nu har vi kunnat anpassa mjukheten till oss båda eftersom det ju är två olika resårbottnar. Så smart! Så nöjd!! Och när vi flyttar till nya lägenheten i september ska vi köpa till en sängstomme också, så det blir en riktigt "ordentlig" säng. Ännu mera vuxenpoäng!!

4 kommentarer:

 1. Men vilket härligt kök :) . Har du ingen bild på sängen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur :) Kan säg att diskbänken ser likadan ut just nu! Blev inte så spännande bild på sängen, köpte ingen stomme, så det är bara resårbottnar på ben...

   Radera
 2. Grattis till vuxenpoäng och ny säng! Hoppas ni får sova skönt där! Gillade Nova Ikea? Hon räknas väl som fullvärdig svensk nu när hon gjort Ikea-premiär 😜?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack!! Hittills har det varit väldigt bra! Jodå, hon sov majoriteten av besöket, så det är väl ett gott tecken :P Ja det är väl lite obligatoriskt med ett besökt för att få vara svensk medborgare...

   Radera