måndag 1 juli 2013

Semester, not...

Alla verkar ha semester nu, i alla fall om man ska tro facebook. Här jobbas det på ännu i två veckor, men vem håller räkningen liksom?
Så för att göra det motsatta till att skriva om semester tänkte jag lägga upp några bilder som är tagna mellan hemmet och jobbet. 



Huset och poolen. 



 Sjukhus och akutmottagningen. Tur att man inte är hypokondriker. Här utanför kan man se lite allt möjligt, folk i rollstol som skjutsas omkring, folk klädda i pyjamas som är ute och går (okej, det är rätt vanlig syn överallt här i Shanghai) och två gånger har jag sett folk med dropp. En gång på en man som var ute och gick och hade droppen i en ställning bredvid sej och en annan gång en gammal tant som satt på en bänk med droppåsen upphängd i sitt paraply som hon satt och höll i. Som sagt, tur man inte är hypokondriker...



Det finns några riktigt mysiga gränder. Tyvärr brukar det stå vakt utanför, så har inte vågat smyga mej in ännu. 


 Mera gränder.



Och en till. 



Denna lilla grill brukar spela musik på HÖG volym och det doftar alltid så otroligt gott från den. Speciellt när man är hungrig och på väg hem från jobbet. Jag går förbi den 2grr per dag, 5 ggr i veckan under hittills ca 16 veckor. Men snart ska jag prova ett grillspett därifrån! Vilken dag som helst...


Vi börjar närma oss, Jing An templet i bakgrunden till vänster och gymmet i byggnaden till höger.



Och målet är nått, lobbyn med den fjädriga lampan. Nu är det här inte själva jobbets lobby, utan det är husets. Det finns rätt många andra företag i byggnaden också såklart... Huset har ju 35 våningar så det ryms en del (ja, eller hur man nu räknar när det inte finns 4, 14, 24 etc....)

3 kommentarer:

  1. Det verkar som om du verkligen får leva ut din dröm
    om att leva i en storstad.

    SvaraRadera
  2. Jag känner igen många av dom där ställena faktiskt!

    SvaraRadera