fredag 7 augusti 2015

Besök hemma i Österbotten

Efter en veckas familjehäng på den svenska sidan var det dags att åka över till den finska sidan för ännu mera familjehäng. 


Men, familjebilderna håller jag för mej själv. Ni får spana in lite naturbilder från skärin/villon/sommarstugan. Liten lektion i finsk kultur. Nej, vi slåss inte med knivar, det är en väldigt överdriven myt. Men ja, vi älskar vår bastu. Jag tror att alla finländare har tillgång till en bastu (det finns en bastu i princip alla vanliga hus, en gemensam bastu finns oftast i lägenhetshus dvs om det inte finns en bastu till och med lägenheten och det är obligatoriskt att det finns en vedeldad bastu på skären/villon/sommarstugan). Däremot vill jag nu ta död på en myt. Vi slår INTE oss själva med GRANris i bastun. Jag vet seriöst inte hur många gånger jag fått den frågan... Det är BJÖRKris! Och det används inte särskilt ofta faktiskt, typ till midsommar. Och det är främst för att doppa riset i en vattenhink och sedan slå på den varma kaminen, då kommer det en fantastisk sommardoft! Ni andra finländare, håller ni med? Eller är detta bara min uppfattning och upplevelse?? 
Familjesysselsättning en söndag: frisbeegolf. Riktigt roligt och det gick rätt så bra med tanke på att man inte kastat frisbee på år och dagar!!   


 Eller, för en del gick det bra. Andra fastnade i vattenhindrena....


Påväg till Stockholm, lite dålig bild (surIphonen tog evigheter att starta upp så missade det nästan). Väldigt vacker solnedgång med moln och lokala skurar i horisonten. 

3 kommentarer:

 1. Haha, vilken tjusig bild du fick av mig på golfrundan! Inte lika fint vattenhinder som på riktiga golfbanan. Jag håller nog med om dina bastufunderingar! Väldigt länge sen jag hade en björkkvast... Ska åtgärdas vid nästa bastubesök!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, hoppas de var ok att använda bilden, tänkte ju fråga lov innan den publicerades (hade det schemalagt) men minnet bra men kort.... Joo, mera idylliskt än vardagligt att använda björkriset :P

   Radera
 2. Haha, neee jag bjuder nog på den bilden 😆!

  SvaraRadera