tisdag 6 oktober 2015

Portugal - Algarve

Vi spenderade två nätter i Algarve och sov i den lilla byn Vila do Bpo. På fredagen körde vi ner från Lissabon till Sagres och besökte Portugals sydvästligaste punkt samt slottet/borgen/fästningen Fortaleza de Sagres. 

Och på lördagen bar det av österut mot stranden Benagil. 


Mellan klipporna ligger stranden. Inte mycket till svängutrymme på dom små gatorna... 

Och stranden var riktigt vacker med klipporna som bakgrund.  


Men, nu var det inte stranden som var målet. Dags att sätta sej på en båt och bege sej ut till grottorna. 



Det var nämligen denna lista och dessa biler från google som inspirerat vår resa till Algarve. Skrev tidigare om listan i detta inlägg

 Och visst var dom fantastiska!!



Det var rätt mycket motljus när man tog bilderna så färgerna blev inte lika klara som bilderna på google, men gissar att dom är lite redigerade också (vilket inte mina är, dels pga att redigera bilder är det tråkigaste som finns och dels för att jag fattar fortfarande inte hur jag ska göra det på min Mac...)  






<3 



 Efter båtturen funderade vi om vi skulle lägga oss på stranden eller ta en promenad längs klipporna till grannstranden Praia de Marinha (som båtguiden sade var en av Portugals vackraste stränder). Klart vi tog en promenad, och det är jag glad över!!


Utsikten var helt fantastisk! 





Stranden var riktigt fin också, så glad att vi åkte ner till Algarve istället för stanna i Lissabon i ett par dagar. Och det här med att bila runt, tror det är våran nya thing! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar