söndag 9 oktober 2016

Korfu, Grekland del 1

Vanligtvis när jag bloggar om våra resor brukar jag skriva om en eller ett par dagar per inlägg. Blir inte riktigt samma upplägg för denna resa. Orsak? Våra dagar var mer eller mindre identiska, så skulle bli rätt trista inlägg redan vid dag nr 2 inlägget... Jag kan dra en summering av första dagen:

- vaknade när solen gick upp (blir så när man har terass och glas från golv till tak mot öster)
- åt frukostbuffé
- svirade om till bikini och smörjde rejält med solkräm
- ca kl 9-ish bänkade vi oss vid solstolen och började läsa
- åt lunch
- bänkade oss igen i solstolen och fortsatte läsa
- gick tillbaka till rummet, duschade och klädde oss
- åt middagsbuffé
- låg övermätta i sängen och kollade film/serier innan vi somnade

Nästa dag: 
- uppreda samma procedur. 


Vissa avvikelser fanns såklart. Under andra dagen lämnade vi hotellområdet och gick på en promenad och lunchade på en resturang i närheten. Efter det funderade och diskuterade vi hur vi skulle göra resten av veckan. Vi hade bokat halvpension där frukost och middag ingick. Så antingen skulle vi göra utflykter på dagen, åtminstone för att äta lunch, eller så skulle vi uppgradera oss till helpension. Valet var inte så svårt. Efter den promenaden lämnade vi inte hotellområdet förrän det var dags att åka hemåt. Det blev helpension alltså. 


Andra avvikelser från dagsschemat var:
- yoga ett par gånger
- träning i deras gym (såg ut som en liten kuvös med glastak. Svettigt värre)
- en middag ingick i a la carte restaurangen, romantiskt och mysigt värre!
- en kväll tog vi en drink vid baren  
- tog en fotorunda

Men annars hände inget händelserikt. Fokus var på läsning vid poolen. Och att äta mat. Jag har seriöst inte varit hungrig senaste veckan. 
Grekisk öl måste ju testas. 

Bild på hotellets strand. Taget från vår promenad utanför (!!!) hotellet. 

Poolen.  Denna resa var rätt annorlunda mot våra tidigare resor. Jag är van vid att spendera timmar vid datorn och göra research, jämföra, lära, fundera, välja och ha en del beslutsångest. Och det är rätt kul, gillar att planera. Men, ibland är det också rätt jobbigt och tidskrävande. Och även om våra senaste resor (roadtrips på Island och Skottland) har varit fantastiska, så är det rätt mycket praktiskt som ska göras både före och under resan. Många beslut och mycket väljande. Nu valde vi att göra denna resa så enkel, avslappnande och återhämtande som möjligt. Skönt som omväxling och kommer definitivt att göra det igen (skulle till och med kunna åka tillbaka till detta hotell!) 

Men nästa resa har jag på känn att den blir lite mera aktiv. Vad det nu blir. Nu är det första gången på flera år som vi inte har en resa inplanerad. Känns läskigt. Sitter och tittar på BoardPanda efter inspiration just nu, denna sida gav rätt många bra idéer. Och träffade ett par på hotellet som hade rest runt och vandrat på Irland, lät rätt lockande det med. Vi får se helt enkelt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar