tisdag 1 november 2016

Junibacken en söndag

Då börjar vi fotobomba från helgens aktiviteter. Först ut: 


JUNIBACKEN!

Alltså ett riktigt bra ställe för barn!! Dom hade flera korta teaterföreställningar med sång och levande musik, ett sagotåg genom Astrid Lindgrens värld (blev sugen på att läsa Bröderna Lejonhjärta igen...), ett par lekrum med olika teman och en riktigt bra presentbutik med massvis av böcker.  

 
I ett rum var temat: MUMIN!

Inne i Muminhuset.

Mumintrollet trivdes. 
På tal om mumin. Man hörde rätt mycket finska här, och även lite ryska, finlandssvenska, några andra språk, mycket skånska och några andra svenska dialekter. Det är höstlov i Sverige, så gissar att stockholmarna höll sej borta medans resten av landet invaderade...  I ett annat rum var det olika sagor samlade. Bl.a. Pettsson och Findus.  Och även några sagor som jag inte kände igen, nymodigheter.... Men drakar och prinsessor verkar fortfarande gå hem hos dagens unga. 

Pippis Villa Villekulla (fick googla stavningen på den, tydligen hette det inte Viller Villakulla....) fanns också med. Och såklart Lille Gubben. Lycka är att få rida en häst! 

På bilderna syns inte så många barn, lyckades zooma ut dom, men det bokstavligen kryllade av dom. Tänk er femtioelva flipperkulor som studsar runt i ett flipperspel. Det öppnade kl 10, och det var kö när vi kom (ca 15 min efter öppning). Småbarnsfamiljerna är ute i god tid, man hade ju dessutom ställt om klockan till vintertid, så barnen hade redan varit uppe länge och taggat... Efter lunch blev det faktiskt lite lugnare, så kan vara en idé att komma lite senare faktiskt. 

Så har ni småbarn och gillar sagor kan jag verkligen rekommendera detta! Efter 4,5 timme var vi nöjda och belåtna och rätt trötta i både kropp och knopp. Alltså hatten av till småbarnsföräldrar, jag var ju totalt slut efter all liv och rörelse... 

2 kommentarer:

  1. Verkligen fint och roligt ställe! Småbarnsmamman tyckte nog också att soffan lockade efter alla intryck 😊! Imorgon ska vi på pyjamasparty med hoppslott vid klubben. Gissar det blir ett nytt fartfyllt och roligt flipperspel! 😅

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande med hoppslott!! Och mysigt med pyjamas, skulle också vilja gå till jobbet så...

      Radera