måndag 2 januari 2017

Året som gick: 2016

Dags att blicka tillbaka och se vad som hände 2016! Kan ju säga att slutet blev rekorddåligt när det kommer till bloggandet. Endast ett ynka inlägg blev det under december månad. Förhoppningsvis ska det nya året ge lite ny energi och inspiration! 

Here we go: 

Januari:
I mitten av januari bytte jag jobb. Eller, jobbar fortfarande inom samma koncern, men bytte kontor och avdelning. Och ett år senare kan jag konstatera att det var ett bra beslut! 
Ingen resa gjordes under denna månad, men det nya året firades in i Österbotten! Det var annars rätt tyst annars, det mest spännande jag bloggade om var väl besöket till Liljevalchs


Vinterbild från första dagen på det nya året. 

Februari: 
Ingen resa skedde denna månad heller. För att undvika att klättra på väggarna började jag göra mat från olika länder. Det blev bl.a. besök till Japan, Sydkorea och såklart hemlandet Finland. Och jag blev svensk medborgare!! 


Bibimbap på gång

Mars:
Äntligen en resa att skriva om! Vi begav oss till Skottland och firade påsk! Det blev mycket vandring, mycket bilkörning och mycket lager på lager med kläder. April: 
Rätt mycket aktivitet på bloggen denna månad! De flesta inlägg handlade om Skottland, men det var även uppdatering av garderoben, mera matlagning och ett bröllop i Arjeplog! Och så av slutade jag månaden med att fylla 31!Maj:
En busy månad. Var både hemma i Österbotten och hälsade på familjen (orsaken varför jag hela tiden säger "hem till Österbotten" är för att föräldrarna inte längre bor i den by där jag växte upp i. Så kan inte säga "hem" om det nya stället eftersom jag aldrig bott där. Kan inte säga Vasa heller, för jag är ju inte därifrån. Skulle kunna säga Korsholm, men tycker inte det passar av nån anledning, så det får bli Österbotten helt enkelt. Det var dagens parentes...) och gjorde även en arbetsresa till Shanghai. Dock blev det inte så många bilder tagna från dessa resor. 


Det får bli en bild från min fina födelsedagstårta istället!

Juni: 
Juni var en rätt aktiv månad den med! Hade flyt i träningen, firade Svenska nationaldagen med att göra Wallenbergare, kapade ca 17cm av håret och firade midsommar på ett flyg till Reykjavik. Vi valde att spendera vår sommarsemester  med att bila, vandra (bl.a. på glaciär, man vill ju inte få för mycket värme tydligen) och njuta av vyerna på Island. Och tror jag slog rekord i antal inlägg om en resa, hela 18 styckna om Island blev det! I mitt försvar var majoriteten av dom dagsuppdateringar som skedde under själva resan...  Juli: 
Vi körde lite uppdelad semester, så stora delar av Juli spenderades tyvärr på jobbet. Men, vad passar inte bättre då att turista i sin egen stad? Stockholm är ju fantastiskt vackert och det finns ju så mycket vackert att se. Det blev bl.a. besök till Tyresta nationalpark och runtur på Södermalm. Och så hann vi även med ett besök hemma och vandrade Bovattnet runt.

  
Augusti:
Jag märker en trend på min blogg. Ju bättre (läs varmare) väder det är på året desto mer tid spenderas utanför lägenheten och därmed klart mera blogginlägg. (Kanske inte så kostligt att jag inte har någon blogginspiration i decembermånad när man knappt kommer sej utanför dörren....) Hur som helst. I Augusti gjordes det en hel del! Det blev mera turistande i Stockholmsområdet, bl.a. promenad runt Långholmen, takvandring i Gamla stan och en natt i Värmdö (det började ju närma sej ett år sedan vi gifte oss, så det var dags att använda presentkorten vi fått till bröllopsgåva!) Och så blev det ett bröllop i Härnösand också! 


September:
Naturen, hösten och vandringen lockade. Sagt och gjort, och en resa till Storlien blev inbokad. Hit kommer vi lätt att åka igen (mannens familj har stuga däruppe, så tror vi kommer göra detta till en tradition). Och så firade vi ett år som gifta! Eller, 3,5 år om man räknar det lagligt... 


Oktober:
Vi åkte på vår första charter. Lite skrämmande hur skönt det var. Tog 15 min att boka. Och dessutom uppdraperade vi oss till all-inclusive, så vi lämnade knappt hotellområdet. Mest avslappnade resan någonsin. Tror det här också kan bli en återkommande grej. Ett par andra trevligheter hände också denna månad, var på Volbeats konsert och fick finbesök av syster och systerdotter! November:
Snön kom, och det med besked! Medans dom flesta fastnade i bilköer eller lokaltraffiken pulsade jag mej fram genom snön. Tyvärr höll inte snön i sej, och den försvann efter ett par veckor. Som vanligt... Jag försöker lite med våld hålla igång bloggen, det blev några vinterpromenader och inlägg från familjebesöket, men lusten började dala... Det blev några fina bilder från morgonfotografering, men efter det tog det stop.


December:
Lusten att blogga försvann. Hela ett inlägg blev det. Och eftersom jag har väldigt dåligt minne så känns hela december lite diffus. Minns inte riktigt var jag gjorde. Ett besök till Skansen blev det. Men förutom det har jag för mej att det bara var jobba, sova, äta, träna och upprepa som gällde. Hade ändå hållit mej frisk under hela hösten, men lagom till jul lyckades jag bli förkyld. Tror jag slagit rekord hur lite man kan vara utanför dörren under en jul. Förutom förkylning var julen väldigt härlig, första halvan firades i Umeå med mannens familj och resten av tiden hemma hos min familj. Så vi har ätit, sovit och umgåtts. 

Har inte orkat ladda över bilder ännu från julen, så en bild från november från hoppa in: Får se vad 2017 har att komma med, håller tummarna! På torsdag bär det av till Riga, veckan efter det Shanghai och på påsken drar vi till Irland. Så några härliga resor har jag att se fram emot iaf!

1 kommentar: