lördag 3 juni 2017

Låt oss prata träning!

Jag fortsätter haka på Svenedays vecko-lista, mest i brist på egen fantasi och kreativitet. Denna vecka handlar listan om träning, och det är man ju något jag gillar!

Träning för mig är: 
En del av livet. Jag har alltid tränat och kommer med högsta sannolikhet alltid att träna. Vad jag tränar, hur jag tränar och hur ofta jag tränar har varierat rätt mycket, men det finns alltid där på något sett. 

Min favoritträning:   
Just nu kör jag mest yoga och styrketräning. Dels för att det är lättillgängligt med 20 min yoga hemma på morgonen när man inte hinner/orkar så mycket annat och dels för att man inte behöver passa några tider om man går till gymmet och styrketränar. Men favoritträningen har varierat med åren, ibland går jag mest på olika pass på gym (var helt frälst i HotMojo under ett par månader), för flera år sedan älskade jag att springa och i ungdomens år var det orientering och all träning runt omkring det som gällde. 

Det bästa med träning: 
Jag mår bra av det, både mentalt och fysiskt. 

Det sämsta med träning: 
Det tar lite tid om man vill göra det ordentligt och planering med mat innan och sånt. Tyvärr är det ju oftast träningen som bortprioriteras först när det blir för mycket jobb, vilket ju egentligen är det sämsta man kan göra. Skador har jag senaste åren klarat mej utan, jag försöker variera träningen och inte för mycket (inte så stor chans just nu) att kroppen inte slits ut. 

En sport jag skulle vilja pröva: 
Just nu är jag på jakt efter någon bra gravidyoga grupp. Går ju sådär, dom är ju löjligt dyra?? Sen skulle jag vilja testa SUP-yoga, bli bättre på surfa och balett skulle vara kul att testa. 

En träningsgren jag inte förstår mig på: 
Ibland tycker jag logiken i vad som klassas som sport är lite knasig. Kortspelet Bridge klassas tydligen som sport. Och schack är väl också det? Men annars kommer jag inte riktigt på något, kan kanske inte tänkta tillräckligt utanför lådan just nu... När det kommer till träning så tycker jag: "whatever works for you"

Därför tränar jag: 
Jag tycker det är roligt och jag mår bra av det. 

Mina träningsmål är: 
Jag har två mål. 
Mitt långsiktiga mål: Att fortfarande träna 3 ggr när jag är 75 år. 
Mitt kortsiktiga mål: Att inte ha spänningshuvudvärk 
Hade en diskussion en gång med en PT om mina träningsmål. Han och jag var inte riktigt på samma sida. Han tyckte jag behövde något konkret kortsiktigt mål att stäva mot och "att träna fyra gånger i veckan är ju bättre än bara tre". Hade lust att påpeka att ibland kan det ju också bli för mycket av det goda, han kunde tex inte böja sej pga ryggskada. Men kändes taskigt... Och när det kommer till mål, för mej är träning en frizon, jag tränar det jag vill, när jag vill och hur jag vill. Jag vill inte känna stress, press, krav eller att jag måste prestera något. Det ska vara kul och hälsosamt, det är tillräckligt för mig!

1 kommentar:

  1. Håll fast vid dina mål med träningen. De låter vettiga !

    SvaraRadera