lördag 13 januari 2018

Skräckfilmen "IT" - då och nu

Jag har äntligen sett den nya versionen av "IT". Det tog ett tag innan jag vågade se den, men nu är det gjort!

Jag har sett den filmen tidigare när jag var tonåring. Då var det 90-tal och vi var ett gäng tjejer som sov över hos en kompis och kollade film sent på kvällen. Bästa sättet att se på skräckfilm i den åldern, tillsammans med ett gäng vänner som alla var nedbäddade bland täcken, kuddar och sovsäckar. Troligtvis var väl chips, godis och popcorn med i bilden också.

Nu är jag vuxen och filmtittandet har ändrat karaktär, speciellt när det kommer till skräckfilmer (vilket händer kanske max en gång varannat eller vart tredje år). Nu sker det mitt på ljusa dagen eftersom det är alldeles för skrämmande att göras när det är mörkt ute. Det sker också tillsammans med min man och en bebis i famnen. Alltså bebisen tittar inte på filmen, utan är där för att ta uppmärksamhet av oss med jämna mellanrum vilket blir lagom avdramatiserande av filmen. En två timmar lång film tar därför ca 3 timmar i och med blöjbyten, lunchpaus och en kort skrikpaus (av henne alltså).  

Och filmen? **Spoler alert för dom känsliga** Jo, den var rätt bra faktiskt! Lite mera grafisk och "bu"-skrämmande än vad jag minns att 90-talets version var. Dock gillade jag inte slutet, mjölkning på gång? I och för sej gillade jag inte slutet på 90-talets version heller. Okej, jag gillar i princip aldrig slutet på Stephen Kings böcker eller filmer, så kanske inte så konstigt då... Men hur som helst, klart sevärd film så länge den görs mitt på dagen om man är känslig och lättskrämd! 

2 kommentarer:

 1. Ja den filmen minns man från sina tonårsår, precis som du själv beskriver det.
  Ska nog ta och se den nya jag också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det, den var väldigt bra gjord! Och hade bara mardrömmar en natt efter den, så vår taktik att se den mitt på dagen funkade rätt bra :)

   Radera