fredag 20 september 2013

En torsdag med fredagskänsla

 I torsdags hade vi midautum festival här i Kina och alla var lediga från jobbet. Förutom vi som fick jobba för vi hade besök på kontoret från Sverige. Men istället fick vi byta den lediga torsdagen till en ledig fredag. Och vem tackar nej till en långhelg? Jag var rätt så nöjd med bytet! 

Torsdag kväll hade alltså en härlig fredagskänsla över sej. Och för att förstärka höstkänslan ännu mera blev det en spontan kräftskiva. (Fast i min familj är kräftor kanske ändå inte en så höstig symbol, vi kan äta kräftor året runt).



Kräftorna var riktigt goda. Här äter man kräftorna nykokta i olja och chili och andra kryddor. Så lite annat än vad man är van vid.



Och var kan man fira en spontan kräftskiva i Shanghai? Jo, ute på gatan med ett uppfällbart bord och plaststolar till. Och man fick ett plastförkläde och plasthandskar till för att inte klotta ner sej allt för mycket. Smidigt värre!





Dock var kinesiska kräftorna lite mindre än dom kinesiska kräftorna vi är vana vid. Och utan tillbehör som bröd eller paj var man fortfarande lite hungrig efteråt. Så då gick vi och beställde sushi och hade picknick uppe på en kompis takterrass. Sensommarvärme, nästan fullmåne, sushi, utsikt från 37'e våningen och härligt sällskap, en ganska perfekt torsdag med fredagskänsla! 


2 kommentarer:

  1. woop woop, basta taket!! :) :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. absolut bästa!!! Detta gör vi igen när värmen kommer tillbaka!

      Radera