tisdag 22 april 2014

En påskhelg i Yangshuo och Guilin

Det har varit påskhelg, och vi lyxade till det och tog också ledigt. Vi har gjort vår första riktiga resa i Kina och det bar av till Yangshuo som ligger i eller i närheten av Guilin (vet inte om Guilin är staden eller området, men utanför byn Yanshuo bodde vi i alla fall). Två timmars flygresa och vi var på semester!

 Långfredagen spenderades på detta vis med en kopp kaffe, bok och utsikt över Yulong floden.

 På lördagen bar det av på cykel för att utforska området.

 Så otroligt fascinerande område med alla bergen (hoppas ni orkar scrolla genom alla bergsbilder. Berg och backig terräng har alltid varit fascinerande för mej, jag kommer från Österbotten som också kallas "Pampas" dvs plattlandet. Så fascinationen av berg kommer helt enkelt från avsaknaden av berg. Nu ska jag sluta säga order fascinerande).


Vi cyklade längs floden och från ett par olika ställen kunde man åka bambuflotte.

 Under hela dagen var det en jämn ström med flottar och turister som åkte ner längs floden. Tror det var högsäsong...




 Halvvägs stannade vi för lunch och hade detta som utsikt. 

Och alltid lika trevligt att se kinesernas bordskick, not... Man tuggar och spottar ut resterna av tex. räkskalet på bordet. Fräscht. 


 Yulong bron eller Dragon Bridge (tror jag, det var i alla fall den vi siktade mot)




 Enda parfotot vi lyckades fastna på. 


Vet inte vad detta var, men det liknade gravar. 


Och på söndagen måste ju vi också testa åka bambuflottade! Vi hade ju cyklat en hel (eller kanske halv) dag längs floden och sett alla soft åka förbi på flottar, så vi måste ju också göra det. 

 Wiiii
 
Och splasch. 

 Vårt hotell.

Sista natten fick vi byta hotellrum till ett med balkong som vette mot floden. Kan verkligen rekommendera att lägga ner lite extra pengar på ett rum med balkong, så värt det!!

Första hotellet som hade humana priser i sin Minibar (nästan samma i kr). 

Utsikten från balkongen. 

 Så skönt att sitta och njuta av denna utsikt.
 På söndag hann vi också med att vandra upp upp för Moon Hill. 


Moon Hill lite närmare.


 Utsikten från Moon Hill. 



Och en svettiga jag, fortfarande på Moon Hill. 

Jag tyckte jag var sisådär klädd för en bergvandring. Men jag fattar inte vad denna dam tänkte när hon klädda på sej denna morgon. 10cm klackar på ett berg? Smart... 

Vi som ändå var lite bättre utrustade för dagen spurtade lätt förbi.  

Träd i körsbärsblom fick vi också se. 

Har alla flottar kommit ner för floden måste dom ju komma tillbaka upp igen. 


Vi bodde på Yangshuo Mountain Retreat och rekommenderar verkligen detta ställe!! Personalen var hur trevliga som helst, fixade och hjälpte en med allt från upphämtning från flyget till alla dagsutflykter. Och dom pratade väldigt bra engelska! Hade varit lite rädd för hur engelskan skulle vara ute på den kinesiska landsbygden, i Shanghai brukar det ju kunna vara sisådär... Men det var inga problem! Inte på hotellet i alla fall, utanför var det kanske inte lika bra. 


 Och, bästa avslutet på en bra resa: vi blev uppgraderade till första klass!! Detta har aldrig hänt mej tidigare! Mycket trevligt! Sånt kan jag vänja mej vid, hehe. 

4 kommentarer:

  1. Hujeda mej vilka fina bilder.

    SvaraRadera
  2. Det där såg verkligen ut att vara en prima semester. Känns som jag just skrev det samma om Nepal. Tydligen är ni bra på att semestra :)! Men så jobbar ni ju hårt däremellan också. Häftiga bilder! Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja april blir en resemånad för oss och under första maj helgen klämmer vi av Hong Kong också :) Man får passa på när det kommer några röda dagar i kalendern (både i den kinesiska och svenska kalendern), mycket som man vill hinna med innan man flyttar hem! Men resten av maj tror jag blir lite lugnare...

      Radera