fredag 11 juli 2014

Turist i sin egen stad

Om ni undrar varför jag ibland skriver typ redovisningar över vad vi gjort under dagarna medan syrran är här, så är det för att bådas minnen är bra men extremt korta. Och har vi inte det nedskrivit kommer vi inte ihåg vad vi gjort... Och det känns ju bortkastat att göra massa trevliga saker men inte komma ihåg något. 

Plus att det är rätt bra att ha det nedskrivet inför nästa besök, då kan dom själva kolla igenom vad dom är intresserade av och man har en färdig lista med "bra att göra saker" när gästerna är här. 

Så, nog pratat, till redovisningen: 

Onsdag: 

Först på dagordningen, tygmarknaden!! (Eller först lunch på Sushi'O. Ingen riktig frukost i magen eftersom vi åkte tidigt på morgonen från Moganshan, så magen skrek efter mat.) Lite nervöst när man ska hämta ut sin bröllopsklänning (alltså en klänningen jag ska ha på ett bröllop, inte mitt bröllop...) Och jag kunde pusta ut, den var okej! Med andra ord, jag behöver inte panikshoppa en ny klänning.

Därför kunde vi fortsätta dagen med att vara turister. Vi åkte till Taikang road och vandrade i dom mysiga gränderna. Intressantast var nog ändå grönsaks-, frukt-, fisk- och köttmarknaden som ligger där mitt i.

 Softade på Kommune och diskuterade allt och inget.

Och efter att syrran varit en hel vecka i Kina blev det äntligen ett besök till The Bund! Man måste nästan vänta in rätt dag (smogfri dag) för att det ska vara värt ett besök. Det är inte så intressant att se husen om dom är täckta i grå sörja... Och alltid lika intressant att se hur intresserade en del kineser är av oss. Det är som att dom aldrig sett en blondin förut (vilket faktiskt kan vara fallet). Och man kan ju inte säga nej när en gammal skröpplig gubbe vill ta en bild på oss eller när massa barn vill stå bredvid en. 

 Det blev ett besök till Park Hyatt också. Shanghai Tower (eller nu vad byggnaden heter) har vuxit rätt mycket sen sist!

Och även om man varit här och sett denna utsikt ca 4 gånger måste man ju ta bilder. Det är ju liksom obligatoriskt. 


 Ändå helt okej bildkvalité för att vara Iphone 4s (tror jag). Vanligtvis är den helt kass i mörker, men ibland förvånar den en.


 Dom två tornen har förökat sej och blivit tre. 

Och kvällen spenderades på Kagen. Alltid lika gott. Och alltid äter man alldeles för mycket. 

Torsdag: 


Denna dag gick i shoppingens tecken. Och det handlades i princip bara presenter. Bröllopspresent, presenter till familjen (lite smått bara, förvänta er inga storslagna saker!) och några beställningar. Ja, och lite åt oss själva också, man kan ju inte gå in i en COS butik utan att köpa något... 

Och kvällen: ERA! Även om jag varit på denna föreställning en tidigare gång med min andra syster, så blev man lika fascinerad denna gång. Mest imponerande är ändå killarna som springer och hoppar volter genom små ringar och dom viga tjejerna. Väl värt ett besök om man är i Shanghai! Och, man måste verkligen inte köpa dom dyraste biljetterna för att se bra. Vi köpte dom näst billigaste och man såg hur bra som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar