måndag 27 oktober 2014

Alla mina hobbyn, vart försvann ni?

Jag saknar att ha en hobby. 

När jag var liten hade jag massor med fritidsaktiviteter. Det var allt från konstskola, gympa, orientering, scout och musik. Under högstadietiden började jag även sy kläder. Men under åren, och speciellt gymnasietiden, rannsakades det rätt mycket bland intressena. Till sist fanns det två kvar, att orientera och att sy. När jag flyttade till Åbo och började studera på beklädnadslinje flyttade jag från min förening och började jobba med kläder på heltid. Och att orientera utan sin förening funkade inte riktigt. Att sy kläder på fritiden lockade inte heller när man studerar det. Men, under studietiden funkade det ändå. Man hade alltid massor för sej, ibland kändes det som att man var i skolan dygnet runt. Och när man inte var där levde man ju studentliv. Man hade inte riktigt tid (eller pengar) för så många andra intressen.

Men nu då? 

Det är underbart att kunna arbeta med ett av sina största intressen. Även om man då tappar det som fritidsintresse. Och även om jag inte orienterar längre, tränar jag fortfarande på regelbundet (eller, för det mesta regelbundet). Men när jag flyttar hem vill jag ändra på detta. Jag vill hitta ett fritidsintresse. En hobby helt enkelt. Frågan är bara vad? 

Lusten att sy har kommit tillbaka! Just nu jobbar jag inte med damkläder och jag jobbar heller inte i själva produktutvecklingsfasen, så lusten att skapa har kommit tillbaka. Hurra!! Förhoppningsvis  håller detta i sej när jag kommer hem. Det är speciellt dom där draperingsböckerna som lockar. 

Träning kommer jag alltid att hålla på med. I vilken form vet jag inte. Troligtvis gym. Men det är ju inte alltid så inspirerande och utmanande i längden. Kanske försöka ta upp Boogie woogien igen om jag hittar någon bra kurs?

Jag har aldrig varit expert på musik. Men musik är ändå kul. Jag började sjunga i kör innan jag flyttade hit. Kanske göra det igen? Skulle också vara kul att lära sej spela gitarr. Har ju ändå spelat fiol i 9 år och läst en massa musikteori, så nått instrument skulle vara kul att hålla på med!

Intresset för fotografering har börjat växa. Dels hur man hanterar systemkameran på ett bra sätt (närbild, blixt avstängd eller automat känns lite slöseri när man ändå har en systemkamera). Men vill också lära mej mera om hur man fångar en bra bild. Det finns gratis kurser på nätet, men jag är så dålig på att ta tag i sånt själv. Jag vill gå på en riktig kurs.

Matlagning lockar också. Det är mycket ingredienser som jag måste undvika, och periodvis har jag total inspirationstorka på vad jag ska äta. Mat lockar inte när man ibland fysiskt blir dålig av den. Därför skulle jag behöva lite inspiration! Jag gillar ändå att laga mat! Kanske man inte ens behöver en kurs till detta (måste ju ändå äta varje dag). Kanske man bara ska ta sej ann alla dessa fina kokböcker man samlat på sej?

Problemet är bara att jag måste nästan ha en bokad tid för att göra något. Har jag en uppbokad tid, då gör jag det. Men om jag ska göra det själv när det passar mej så har det en tendens att inte bli av. Så vi får se helt enkelt vad jag tar tag i när jag kommer hem. Vem vet. Kanske dyker det upp något helt nytt intresse? 

3 kommentarer:

 1. Alltid roligt att kunna spela något instrument ! Rekommenderas ! Gitarr är helt ok, man stör inte grannarna på samma sätt som man gör med en del instrument. Den är lätt att ta med sig, man kan kompa till sin egen sång och också spela melodier. Ha det bra !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, det är lite så jag tänkte också angående gitarr. Men, lätt att bära med sej?? Tror du har släpat runt med basfiolen för mycket nu. Jag är van att bära en vanlig fiol, den tycker jag är lätt att ta med sej. Gitarr något mera otympligt och stort i min värld :)

   Radera
  2. Din fiol finns nog kvar, bara att komma och hämta :)

   Radera