söndag 8 februari 2015

En bra Shanghai söndag

Söndag och inte så jättebra start. Huvudvärk igen. Tror detta är 6 av 7 dagar med huvudvärk denna vecka. Och om man tror på uttrycket "man mår som man förtjänar" så borde jag verkligen inte ha det. Var på nack- och huvudmassage i fredags, tränade Bodycombat i lördags (mycket bra träning för axlarna) och middagen i lördags var alkoholfri. Som tur gjorde en huvudvärkstablett och en kopp kaffe susen, ovanligt att det går över så lätt!

Så, efter att ha piggnat till bar det ut på stan. Dags att göra ett sista besök på tygmarknaden! Men, eftersom det var en strålande fin dag med solsken, blå himmel och bra luft (bara dubbelt så illa som Stockholm när det är som värst) blev det lite turistande också. Tygmarknaden ligger nära Yuyuan garden, så passade på att gå där via. Och dom har börjat rusta inför kinesiska nyåret! Rött, guld och får överallt.

Och lite körsbärsblommor i plast.

Jag skulle hämta upp två jackor. Det blev en ljusgrå kappa i kashmir, blev riktigt nöjd över resultatet (dock måste bältet kortas av, tror man kan ha det två varv runt midjan just nu...) Den andra, en MC jacka i mörkgrått ulltyg behövdes göras om, ärmarna var gigantiska. Men, som tur kostar hemleverans nästan inget, så håller tummarna att den kommer fram imorgon och ser bättre imorgon.

Efter att ha checkat av tygmarknaden stod skomakaren på listan. Hade fått rekommenderat ett ställe (litet hål i väggen) som lär ska vara riktigt bra. Så jag lämnade in halva min skogarderob för fixning (och bad en liten bön att jag hade lämnat in skorna på rätt ställe). När jag kom för att hämta upp dem visade han att ett par av skorna också behövde ny sula och han undrade om han skulle fixa det också. "Jaa, lika bra tyckte jag". Det tog en stund att förstå varandra om när det skulle bli klart (gestikulerande, tid nedskriven i handflatan, lite kinesiska ord hit och dit), men det slutade med att jag fick sitta ner och vänta medans han gjorde det direkt. Sagt och gjort, satt i solskenet och njöt i 15 min! Så underbart smidigt det kan vara ibland! Pricken över i hade varit om moppen som stannade framför mej med en kaffemaskin faktiskt hade kunnat göra en kaffe också.  

Jag är väldigt dålig på att köpa skor, och hittar jag ett par jag gillar använder jag dom tills dom slits sönder. Så nu hoppas jag att dessa klarar sej en tid till!

Men, ett skoköp har det faktiskt blivit i veckan. Jag, eller rättare sagt min fina kille, beställde ett par skor på TaoBao. 300rmb för ett par läderskor, tackar!!

2 kommentarer:

  1. Spännande att se vad du shoppar och syr upp! Snygga grejer! Visa mer :)! Hoppas du slipper huvudvärken nu! Kram

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas nästa jacka blir så pass bra att jag vill visa upp den... Och so far so good med huvudvärken, ingen hittills iaf :)

    SvaraRadera