söndag 14 juni 2015

En otajmad helg vädermässigtDenna helg har jag inte haft bra tajming med vädret. Inte alls överhuvudtaget. Men det blev en helt hyfsad helg ändå. 

Lördag och fantastiskt väder där ute. Men jag är förvisad till lägenheten. Varför? Jo, j*kla SAS som serverar sallad till middag. För 3 år sedan flög jag med Finnair och åt allt jag serverades. Big mistake och det misstaget har jag inte gjort om sedan dess. Nuförtiden äter jag enbart det som är sönderkokt eller väl inpackat i vakuumförpackningar. Jag äter aldrig något som inte är tillagat typ frukt eller sallad. Tills i fredags när SAS enbart serverade sallad till middag. Denna gång blev inte konsekvensen så illa, men mådde rätt halvdåligt på lördagen och ingen större lust att bege sej ut i det fantastiska sommarvädret. Tur att man har en balkong och en ny Damernas Värld i alla fall. 


Och gurkvatten. Har sett på massa bloggar att smaksatt vatten är en het trend. Helst ska det vara lite fräscha och härliga bär i en glasburk och med ett randigt sugrör till. Gärna tre olika smaker också. Men hade inga bär eller spännande frukt så fick bli gurka istället i en tråkigt otrendig karaff. Inte alls i stil med dom trendiga bloggarna, men vad gör man inte när man tycker lite synd om sej själv. 


Senare kom även killen ut på balkongen och myste i solen. Så även om det var lite otajmat att må halvtaskigt när solen skiner så blev det rätt trevligt ändå på den 45(!!!) gradiga balkongen. Eftermiddagssolen stekte på rejält...

Söndag och killen förvisar sej själv till sin man-cave han precis har byggt. Han tyckte jag tittade på Homeland med för hög volym. Jag försökte bara överrösta hans spelande ju... Denna dag mådde jag iaf bra igen, dock fortfarande väldigt seg efter resan, men sugen på att komma ut ur lägenheten. Men vädret var inte längre fantastiskt utan regn på morgonen och mulet hela dagen. Jaha, bara att fortsätta stanna inne då. 

Men på eftermiddagen blev det ändå rätt fint väder och efter lite väl många Homeland avsnitt så bestämde jag mej för en söndagspromenad. Lite kyligt i luften men ack så uppfriskande. Efter att ha promenerat 20 min började det smådugga. Lite härligt sommarregn tänker jag optimistiskt. 5 min senare inser jag att det inte är "ett litet härligt sommarregn" utan en ordentlig regnskur. Alltså en rejäl sådan. Bara att vända om och börja traska dom 25 minuterna det är hem. Under den promenaden hann jag bli rejält blöt och det är ett under att min Iphone inte blev vattenskadad. Men, det var ju ändå bara en sommarskur, så efter att jag varit hemma i 15 min klarnar det upp och det blev en riktigt härlig kväll. Vilket jag ser tydligt inifrån lägenheten. Bara att se sej besegrad. Denna helg kommer jag inte ha något flyt med vädret. Men hellre dålig tajming denna helg än nästa iallafall! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar