söndag 30 augusti 2015

Resenerven kittlar. Igen.

Två saker jag saknar från Shanghai tiden:

- hade man över en timmes väntetid innan middag eller något annat inplanerat  efter jobbet, så gick man och tog en spontanmassage eller manikyr. Skulle man köra samma princip i denna stad skulle man bli ruinerad ganska snabbt. Båda jag och speciellt min nacke saknar massagen. 
- resandet. Man hade ofta två eller tre resor inbokad. Fördelen med att resa i Asien var kostnaderna, man kunde få ut rätt mycket för en liten peng. Vilket gjorde att man kunde göra det rätt ofta. Och att flyga till Asien när man redan är i Asien tar ju inte så lång tid heller. 

Nu börjar det vara en tid sedan vi var ute på långresa. Eller en resa utomlands överhuvudtaget. Sverige-Finlandsemester i somras var härlig, främst med tanke på sällskapet. Men det räknas inte riktigt som utlandssemester och nu skulle det vara härligt att åka någonstans igen! (Vi ska till Portugal om ca en månad, så bara att hålla ut...) Och vad gör man om man sitter hemma i lägenheten en solig söndag och bara vill ge sej iväg och resa? Jo, man surfar. 

Här har Vagabond listat sina top 25 resmål 2015. Skulle inte tacka nej till nått av dom. 






Filippinerna 2014, mera bilder finns här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar