söndag 3 april 2016

Skottland del 1 - slott, vandring och några får

Okej, då börjar vi! Dagbok från Skottlandsresan! Och eftersom jag inte reser lika mycket längre, har svårt att välja bilder och nuförtiden har Lightroom (vilket gör det lite extra roligt) så förbered er på många och långa inlägg... 

Att packa inför denna resa var inte det lättaste. Hade läst och hört att vädret kan variera väldigt mycket och man fick vara förberedd på vind, vatten, sol och kyla. Så där lagom lätt med andra ord. Och frågan är, skulle man ta med den fula 90-tals Halti regnjackan men som är bättre kvalité, eller den lite mer moderna och snygga men osäker på kvalitén jackan från något billigt märke i Kina. Fick göra vattentest helt enkelt, vilken jacka går vattnet igenom snabbast. (Slutade ändå med att jag tog med båda... Som sagt, det här med att välja är inte min starka sida)

Men nog om förberedelserna. Efter en tidig väckning kl 4 och några timmars resande befann vi oss i vår lilla hyrbil och påväg mot första stoppet: Doune Castle nära Stirling. Orsaken varför vi valde att besöka detta slott var för att det varit med i Game of Thrones. Men när vi väl var det berättades det en massa om att slottet varit med i Monty Python och någon annan serie, men inget om GoT. Så nu är vi lite osäkra, ska vi tro på internet eller avsaknaden av information i slottet (för man skulle ju skriva ut om det hade varit med i den serien??) Och fråga personalen vågade vi inte. Så vi har kanske varit till ett slott som varit inspelningsplats för Winterfell i Game of Thrones.   


Alltid samma problem för en nästan två meter lång kille. 



Första gången vi gick runt med hörlurar och lyssnade på inspelad guidning, var rätt intressant ändå. 


Omgivningen var också fin, massor med nya intressanta träd, buskar och växter. 

Den natten sov vi på Roslin Cottage B&B i Callander. Mysigt ställe, väldigt litet rum men kompenserades med rejäl frukost. 

Dag 2. Dags för lite vandring! Vi åkte till Balmaha och vandrade upp för Conic Hill (eller om det är vandringen som heter så..)  
Vacker utsikt över Loch Lomond. 
Under denna resa blev det något av ett tema att fota den andra när hen sitter och spanar ut över utsikten. 

Vi tycker det är väldigt tråkigt att vandra och sedan gå tillbaka exakt samma väg. Så vi hittade nån liten småstig och fortsatte på den istället. Och sedan hittade vi en större stig. Som visade sej vara en helt annan vandringsled och som inte ledde en tillbaka. Så vi svängde av och började gå åt det hållet vägen var. Vet inte om vi gick helt rätt. Eller rätt blev det, vi kom ju fram till stora vägen. Men innan dess tror jag vi gick över någons privata mark, ett par gårdar och några hagar (som jag hoppas var till får och inte tjurar eller nått liknande). Till sist efter att ha klättrat över några stängsel kom vi på rätt väg till slut. 




Kan rekommendera appen Here av Nokia. Man laddar ner kartor på förhand och sedan kan man använda den som GPS offline. Sjukt smidig, både när man kör och går vilse. Annars brukar hyrbilarnas GPS kosta ungefär hälften av vad själva bilen kostar, och det känns ju lite överdrivet... 

Det får vara dagens bildström, mer kommer imorgon! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar