onsdag 22 juni 2016

TBT - Midsommar genom åren

Snart är det midsommar!! Inte min favorithelg om jag ska vara ärlig. Jag har lite samma känslor för midsommar som för nyår, mest bara prestationsångest om vad göra. Vilket ju egentligen är idiotiskt, det är väl upp till en själv att bestämma nivån... Men istället för att bearbeta dessa känslor inför dessa helger brukar vi ta en enklar utväg: vi reser iväg! 

2015:
Vi tog bussen (och färjan) ut till Ekerö och myste på ett pensionat i ett par dagar. Väldigt mysigt och lugnt. Lyckades frysa sönder våra grönsaker (vi trodde vi lade igång ett extra kylskåp. Icke. Upptinad gurka är ganska värdelös gurka). Detta ledde till en promenad till affären, vilket var det mest aktiva vi gjorde under den helgen. Klädsel: stickad tröja, dunjacka och tjock halsduk. Svensk sommar är bra härligt ibland!

2014:
 Kunde inte välja en bild från denna resa, så det fick bli fyra... 




Klädseln för denna midsommar? Lager på lager i många lager. Underställ, ridbyxor, regnkläder, gummistövlar och stickade sockor. För att nämna några plagg. Men helt fantastiskt hade vi det i Mongoliet! 

2013:
Första midsommaren i Shanghai blev en riktigt traditionell midsommar. Handlade mat på Ikea och gjorde (alltså värmde) köttbullar, prinskorv och kokade potatis! Riktigt gott (för att vara Ikea) och vi hade till och med en egen midsommarstång. Första året vi firade i en lägenhet, inte idealsikt, men samtidigt bland dom mest traditionella midsomrarna jag haft på senaste år!

2012:
Vi stack iväg på en långweekend till Köpenhamn. Regn och kyla i Danmark också. Men ölen slank ner ändå. 


2011:
Typ enda gången vi firat midsommar hemma (eller i Shanghai var det ju också hemma hos oss...) Då bodde vi i Blackeberg med ett stenkast från vatten och klipphällar och en utomhusgrill. Blev en riktigt fin midsommarnatt, ser för ovanlighetens skull ut som att det var en rätt varm kväll!  

2010:
 Känns som evigheter sedan detta kort togs. Vi var på Öland och firade att mannen fått sin första systerson! Väldig mysigt! Men jag undrar, var är mina ögonbryn???

2009:
Detta år blev det ett väldigt traditionellt firande. Vi var i Härnösand och hjälpte till att resa midsommarstången och firade kvällen med mannens familj. (Tror vi gjorde ganska samma sak året innan. Hittade inte riktigt några bilder från tidigare år, so who knows vad man gjorde då. Finns det inte på bild eller nedskrivet finns det inte i minnet)

Väldigt kul att se tillbaka vad man gjort genom åren (och måste erkänna jag fick rota fram mina gamla kalendrar för att komma ihåg vad vi gjort innan bloggens tid...) Detta år följer vi alltså våran egna tradition och firar midsommar på resande fot. Med underställ och dunjackan packad, som vanligt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar