söndag 12 mars 2017

Dags för nytt namn och ny adress för bloggen!!

Nu har jag äntligen tagit mej i kragen och bytt namn på bloggen! Det kändes inte riktigt relevant längre att den hette Malena och Shanghai. Det är ändå två år sedan vi flyttade därifrån... Men namnbytet har dröjt, främst pga två orsaker. 1) jag är extremt oteknisk och totalt ointresserad att sätta mej in i hur det funkar. 2) att komma på ett namn för bloggen var inte det lättaste. 

Nu i efterhand kan jag konstatera att 1) det var superenkelt egentligen att tekniskt byta namn, alltså egentligen enkelt, jag lyckades ju ändå krångla till det så otroligt och få halvpanik att mina 588(!!!) inlägg skulle försvinna och 2) lättast att inte krångla till det med namnet. Skulle ha tagit två år till att byta i så fall. 


Så, nu heter bloggen Malena H och bloggadressen är malena-h.blogspot.se. 

Varför Malena H? Mest pga att jag inte har någon fantasi. Mitt användarnamn här var ändå Malena H, och jag brukar använda det eller varianten Malena_H på dom flesta ställena på nätet tex. Tradera och Lunarstorm (ni vet, det där man använde innan Facebook). 

Hur gjorde man då rent tekniskt? Jo, man gick in under basinställningar och tryckte redigera. Inte svårare än så. Hur lyckas jag krångla till det? Jo, hade man varit smart hade man först skrivit ett inlägg på gamla bloggadressen att "nu byter jag adress" för att läsarna lättare ska kunna hitta. Men så gör inte jag. Jag skapar dels en ny blogg i onödan och sedan ändrar jag namnet på den gamla och inser misstaget efteråt. Försöker ångra och ta tillbaka gamla namnet. Går inte. Försöker igen och igen och igen. Till slut går det. SKÖNT! Mindre skönt är att Shanghai nu är felstavat, dvs fel adress ändå. Försöker ändra namnet fram och tillbaka ett par gånger till men får bara error (troligtvis för att namnen redan registrerats för någon minut sedan av smarta mej). Till slut ger jag upp. Får helt enkelt skapa en ny blogg som heter Malena och Shanghai enbart för att göra ett inlägg där det står att jag har ny adress. Och troligtvis inte såå nödvändigt egentligen, jag har inte jättestor läsarkrets, och har på känn att majoriteten av den kretsen ändå är släkt med mej så skulle ha kunnat informera om det vid nästa skypesamtal. Men nu är det gjort. Och mina 588(!!!) inlägg blev inte borttappade i cyperspace. 

Dags att dricka upp morgonkaffet och försöka slita sej från datorn. 2 kommentarer:

  1. Ja det kan vara en hel del arbete när man byter blogg även om det bara är inom blogger. Har ju själv gjort det några gånger, tar ju ett tag innan man blir helt nöjd med designen och så men nu så tycker jag att jag börjar på få till det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, går lite extra dåligt om man inte är så it-kunnig och inte orkar läsa på ordentligt dessutom :P Och vilken fin blogg du har!! Det tar ju lite tid innan man hittar det man trivs med, men det får väl växa fram i sin egna takt tänker jag.

      Radera