söndag 30 juli 2017

Söndagsuppdatering

Vad har hänt sen sist? Jo: 

- jag har fem arbetsdagar kvar. Fem. FEM!! Wow. Lätt panik och separationsångest. Men längtar också väldigt mycket tills att dessa fem dagar är över

- vi har bokat in en semester! Eller en pytteliten semester kan vi kalla det. Eller snarare en staycation. Vi har hyrt en stuga nästa helg i Saltsjö-boo, ca en timmes resa från vår lägenhet med lokaltrafiken. Tänkte att ett litet miljöombyte när semestern inleds kunde vara bra! För jag har faktiskt tre veckor semester innan jag officiellt går på mammaledighet (eller vad det nu kallas när man tar ut dagar innan...)

- hur gravid är jag nu? Så pass gravid att jag kan börja använda magen som ett extra bord för yogurthskålen. Check på den! Och det känns som att bebisen och revbenen tävlar om utrymmet därinne. Revbenen håller på att förlora

- vad händer annars då? Nada!! Just nu är det bara jobb och återhämtning däremellan och allt annat är på paus tills efter fredag. Plantera om blomman får vänta. Och att baka fröknäcke. Samma sak med att klippa håret (över ett år sen sist nu, huh). Och att på allvar göra i ordning lägenheten inför tillökningen. Och läsa dom där böckerna och gå profylaxkurs. Yoga och styrketräning är ungefär det enda som kläms in mellan jobbet och vilan hemma. Så nu längtar jag faktiskt väldigt mycket efter att få ställa om hjärnan, glömma jobbet, hinna vara lite social ännu och mest av allt få pyssla på här hemma i egen takt! Göra alla dom där sakerna som varit på paus senaste tiden. Jag hoppas att hon stannar kvar ett tag där inne ännu så jag hinner ha lite semester innan allt drar igång. (Den önskan kommer jag säkert att hinna ångra rejält, statistisk är det vanligare att det går över tiden för förstföderskor, och vad jag hört och läst brukar dom sista dagarna upplevas som lååånga...)  

- och nu är klockan 22.07. Dvs sju minuter efter läggdags! Inga kvällsugglor här inte... Gonatt! 


2 kommentarer:

  1. Heja heja! Hoppas slutspurten på jobbet går bra! Så får du boa och ladda upp för nästa mål 😊!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Huh, slutspurt verkligen på gång. I morse kl 9.30 kändes det lugnt. Två timmar senare och to-do listan hade fördubblats... Men bara tre dagar kvar nu!!

      Radera