onsdag 23 augusti 2017

Resor i Skandinavien jag vill göra

Egentligen brukar jag skriva mest om resor på denna blogg. Senaste tiden har det varit lite annat i fokus och eftersom vi inte rest så mycket har det blivit dåligt med sådana inlägg. Men om man inte reser själv kan man ju alltid drömma om vart framtida resor ska bära av! Just nu är jag väldigt sugen på resor inom Skandinavien! Och eftersom jag själv inte varit på dessa ställen ger jag några bloggtips istället! 

- Gotland
Jag har besökt Öland för många år sedan, men aldrig Gotland. Bilder jag sett därifrån verkar vara tagna från ett fjärran land! 
Inlägg från Gotland hittar ni bl.a. hos Resfredag.se och Amliljestrand.se

- Österlen
Egentligen har jag en väldigt dålig bild av vad Österlen är. Alltså, menar inte att Österlen är dåligt, utan att jag vet knappt något om stället. Men jag har hört många prata om det och då blir man ju nyfiken! Jag har varit i Skåne för massvis med år sedan (O-ringen arrangerades där nere) men minns knappt något därifrån, kanske dags att besöka södra Sverige igen! 
Resamedvetet.se har listat sina favoriter!

- Bornholm
Cykla på Bornholm, hur härligt låter inte det? För det verkar som att man liksom inte kan nämna Bornholm utan att också nämna cykla eller cykel i samma mening. 
Ourskandinavia.se har varit där och såklart cyklat! 

- Danmark
Hela Danmark i sej är jag nyfiken på! Jag har varit i Köpenhamn flera gånger (vilket är ovanligt, eftersom jag sällan reser tillbaka till samma ställe...) så jag skulle gärna vilja se andra delar av landet. Jag har inget specifikt ställe i tankarna, men om man får vara fördomsfull och generaliserande så verkar alla danskar så väldigt trevliga och landskapet väldigt härligt, så jag tror vi skulle vara rätt nöjda med vart vi än hamnar. Några tips och förslag? 

- Norge
Samma sak med Norge, skulle kunna besöka dom flesta ställena i Norge! Eller, Oslo är jag inte så sugen att åka till. Säkert en trevlig stad, men man åker kanske inte riktigt till natursköna Norge för stadssemester, eller? En roadtrip eller båttur längs kusten låter väldigt lockande (känns som att cykel inte är rätt transportmedel i detta bergiga land...) 
Och hur härligt ser inte dessa vandringsupplevelser ut som Vandringbloggen.se skriver om?? Dessa bilder från Vagabond ser rätt magiska ut också. 
Hurtigrutten är också på önskelistan, men den kanske får vänta ändå tills man blivit lite äldre. Det låter ju som den ultimata pensionärsresan, eller? 
Jag har faktiskt varit i Norge vid hela två tillfällen. Mera bilder från Storlien hittar ni här! Skulle jag inte bära på en extra person för tillfället skulle vi med ganska stor säkerhet ha gjort en resa till Storlien även denna höst.

Med tankte på denna önskelista ser det ut som att nästa sommarsemester blir en roadtrip någonstans i Skandinavien! Har ni några andra rekommendationer eller tips?  

2 kommentarer:

  1. Låter som härliga resor att drömma om! Skandinavien är fantastiskt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju det!! Ibland känns det som att man går över ån efter vatten när man (vi iaf) hellre reser långt bort. Det finns ju så mycket fint här att se!!

      Radera