lördag 26 augusti 2017

Veckan som gått

Då börjar min sista semestervecka vara slut, från och med nästa vecka är jag föräldraledig. Det kommer egentligen inte ha så stor effekt på min vardag, kommer fortsätta trivas med att bara vara ledig (det som kommer vara största effekten är väl hur mitt bankkonto kommer att se ut framöver...) 

Idag går jag in i vecka 39. Har ofta hört att gravida i slutskedet tycker att dagarna släpar sej fram. Själv tycker jag dom försvinner oroväckande snabbt. Mitt tempo har blivit betydligt långsammare och dom få projekten per dag jag har verkar ta oändligt med tid. Jag försöker komma till ro med det och släppa alla "skynda beteenden" som man vanligtvis har i en stressig vardag. Inte helt lätt att komma ifrån den ovanan, men det går framåt.  

Här kommer några projekt och bilder från veckan som gått: 


Försöker fortfarande träna 3 gånger i veckan. Idag har jag tänkt gå på yoga. Tänkte egentligen avboka passet, var så sjukt irriterad denna morgon. Men det är kanske precis därför man ska gå på yogan. Orsak till irritation? Den där j****  kesoplätten vägrade bli en plätt och blev scrambled plätt istället. Få saker kan vara så irriterande som när frukosten går fel. Andra saker som är på samma irritationsnivå: 
 - när man skalar ägg och ägget och skalet har separationsångest. Skulle kunna kasta ägget i väggen vid dom tillfällena
 - när man ska låsa upp sin cykel och cyklarna bredvid vägrar släppa taget. Har lust att sparka omkull dom andra cyklarna då
 - att jag gjorde en programuppdatering på min iPhone 5 och nu håller batteriet inte ens en dag. Funderar seriöst att börja använda någon av mina gamla Nokia telefoner igen som inte är smartphone. Batteriet på dom håller ju typ en vecka. Jag har ingen lust att köpa en ny iPhone, kommer väl få samma problem med batteriet om något år igen. Plus att dom är ju värdelösa i vinterkylan, i alla fall dom jag har haft. Känns väldigt opålitligt! Och orkar verkligen inte byta märke och sätta mej in i hur en annan typ av smartphone fungerar. USCH!!

Djupa andetag. Tror verkligen jag behöver yogan idag... 



Annat (lite trevligare) som hänt i veckan: lunch på Winterviken, väldigt mysigt stället. Passar på att umgås mitt på dagen med andra föräldralediga vänner!  


Tog en kort promenad i Årstaskogen. Med betoning på kort. Och långsam. Men så skönt att ha skog nära sej ändå!


Njuter av den sista sommarvärmen (det var inte alls shortsväder egentligen, men det är augusti och vägrar tro något annat än att det fortfarande är sommar). Lite tråkigt att denna sommar inte riktigt har haft någon ordentlig sommarvecka, ni vet när det fortfarande på kvällen är varmt. Visst kan det vara varmt på dagarna i solen, men så fort den försvinner i moln försvinner värmen också. Kanske ska vara glad egentligen, gravid och tryckande värme lär ju inte vara bästa kombon. Men vill ju ändå ha en ordentlig sommar (har inte ens badat ännu!!)   


Jag har sagt det förut men säger det igen, tacka vet jag hemleverans på mat!! Brukar göra en rejäl beställning ungefär varannan vecka, så skönt att slippa släpa på alla dessa kassar när man inte har bil. Och har nu köpt dom första blöjorna. Tog ca 10 min att välja och jämföra. Kommer väl gå på en millisekund om någon månad. 


Gårdagens projekt: mumin-vimplar! Dagens projekt (efter yogan) ska bli att möblera om och inreda babyhörnan. Och göra kokosbollar och frysa in. Kan tänka mej att jag kommer vara nöjd att ha dom när jag är inne i amningsdimman. 

Annars inte så mycket som hänt. Vi har gått på föreläsning om förlossning, köpt en bröstpump men inte vågat packa upp den ännu (den är säkert väldigt användarvänlig, men just nu ser den väldigt avancerad och smått skrämmande ut) och fortsätter läsa böcker. Typ så fyller jag mina dagar nuförtiden! 

2 kommentarer:

  1. Oj vad mysigt att läsa om förberedelserna inför lillans ankomst 😊! Fint med lite mumin åt en med finlandssvenska rötter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo, lite mumin måste det ju vara :) Har "inrett" babyhörnan nu, eller så mycket man nu kan göra med en hylla och en spjälsäng....

      Radera