tisdag 26 september 2017

Blogglistan: Bucket list

Vi tar en paus från bebissnacket och fyller i veckans blogglista från Sevendays! Denna vecka är temat: Bucket list!

Hit vill jag resa:
Denna punkt kunde få sin egen lista! Södra ön på Nya Zeeland, bila längs USAs västkust, Kroatien, Zanzibar, Maldiverna, Palawan, Australien, Kanada, Kiruna m.m. m.m.

Norra ön på Nya Zeeland. 

Det här vill jag äta:
Aldrig tänkt på det faktiskt. 

En artist jag vill se live:
Dom artister jag lyssnar på mest har jag redan kunnat se live, bl.a. Muse, Foo Fighters och Coldplay. Sedan finns det artister som jag tyvärr har missat, som Kent, Queen och The Beatles. En artist som jag kanske inte vanligtvis lyssnar på men som jag tror skulle vara en upplevelse att se är Beyonce. Gissar hon bjuder på en riktigt bra scen show!  

Coldplay. Älskar mäktiga arena konserter. 

Det här vill jag uppleva:
Att bli gammal och känna mej nöjd med mitt liv. 

Ett språk jag vill lära mig:
Lite ledsen att jag aldrig behärskade finskan. Men ingen lust alls att ta upp den igen. Jag är ingen språkmänniska, är mera åt det logiska "matte-hållet". Språk har för många regler OCH undantag. Matte är mera logik. Men jag skulle vilja bli riktigt bra på engelska. Alltså så där bra så att det inte hörs att det är ens andra språk.  

En sport jag vill prova på:
Boxning. Blivit sjukt pepp på någon slags boxning. Dels för att få uppleva föreningslivet igen och dels för att träna rygg, axlar och armar. Är sjukt o-pepp på att slåss dock... 

Här vill jag bo:
Jag skulle vilja bo utomlands ännu en gång i mitt liv. Men har ingen aning om var. Men det måste vara ett land där jag kan eller kommer att behärska språket någotsånär enkelt, som engelska eller norska och danska (fattar sjukt lite av dom språken, men gissar att man skulle lära sej det ganska snabbt...) 

Den här boken vill jag läsa:
Har börjat på med "Ett litet liv", så den fortsätter jag gärna med! Annars finns det ju flera klassiker som man borde läsa, men kommer på rak arm inte på någon nu. 

En kraftansträngning jag vill klara av:
Bestiga Kilimanjaro. Nån dag ska det bli av!

Våran "nästan" bestigning av MT Kinabalu i Borneo. 

En utmaning jag ska klara:
Ta mej igenom småbarnsåren med hälsan i behåll. Usch, det där lät negativt. Men, det är så många på jobbet som blivit utbrända och att lyckas balansera jobb/barn/socialt liv/träning/hemmet verkar vara en rätt knepig ekvation. 

Ett äventyr som jag vill vara med om:
En riktigt lång vandring. Vet inte vart eller när, men nån gång vill jag gå på en vandring som tar några veckor. 

Det här vill jag äga:
Ett hus. Pendlar mellan om det är ett egnahemshus eller villa. Så länge vi bor i Stockholm får jag väl räkna med nada...

Ett jobb jag vill prova på:
Jag tycker verkligen om att jobba som mönsterkonstruktör, så håller mej gärna till den rollen. Men skulle vilja testa att jobba för ett sportmärke nångång. Och kanske för ett mindre företag. 

Ett mål med min hälsa:
Att hålla träningen på en bra nivå så jag inte får överansträngnings skador men är stark och uthållig och inte får spänningshuvudvärk. 

En person jag vill träffa:
Just nu är det familj och vänner. Är väldigt ointresserad av att träffa t.ex. mina favoritartister, jag har en bild av dom och den vill jag inte förstöra genom verkligheten. 

En restaurang jag vill äta på:
Minns inte vad den heter, men en Michelin resturang i Köpenhamn. Inte Noma, men nått liknande tror jag det var.  

En känsla jag vill få känna:
Att få vara helt tillfreds.

Det här vill jag skapa:
Ett liv utanför jobbet här i Stockholm. Hittills har det varit mycket jobbfokus och så fort vi varit lediga har vi åkt härifrån. Stockholm känns inte helt som "hemma" ännu. Jag behöver hitta ett annat "sammanhang" i denna stad. Ypperlig chans nu när jag inte ska jobba på rätt så många månader! 2 kommentarer:

  1. Älskar verkligen bilden från Nya Zeeland! :) Och gillar din lista också: bo utomlands vore verkligen något.

    SvaraRadera
  2. Ja, Nya Zeeland var bra härligt det, fotomöjligheter överallt... Skulle gärna bo där en tid :)

    SvaraRadera