onsdag 27 september 2017

Det är mycket "den första gången..." nu!

Mycket nytt händer nu och det känns som att man når nya (både små och stora) milstålpar varje dag. 

Det är första gången: 

- vi har träffat vår barnmorska från BVC. Hon kom på hembesök igår och vägde och kollade lilla tjejen vår. Otroligt skönt med hembesök alltså!! Allt såg bra ut och det var skönt att få prata med henne. Och hon verkade vara väldigt trevligt! Vilket ju är trevligt, för i regel är det samma barnmorska man har tills barnet är 5 år eller var det tills dom börjar gå i skola? Minns inte riktigt vilket det var... 

- vi har provat napp! Eftersom vikten nu är över den ursprungliga så kunde barnmorskan konstatera att amningen funkar bra och Nova får i sej det hon behöver. Så nu börjar vi testa nappen och hoppas det ska "ta över" några nattamningar (när hon bara vill vara nära och snutta men andra vill sova...) Hon är inte helt såld på den ännu, men med lite vana och övning tror jag den kan fungera bra!

- vi har gått på barnvagnspromenad! Eller hunnit med två redan! Ena gick riktigt bra, andra gräts det genom halva... Väldigt skönt att komma ut, även om gångtakten bara är snäppet snabbare än gravidtempot och distansen inte lång. Det tar tid för kroppen att återhämta sej ändå, är fortfarande rätt skakig på benen och blir väldigt lätt trött (alltså utmattad i kroppen, inte sömnig-trött. Vilket jag i och för sej har ganska lätt att bli också). Samtidigt, helt otroligt att man ens kan stå på benen!!

- lillan har tagit ett badet! Så mysigt och roligt! Inget skrik eller gråt, mera en blandning av förvåning och skepticism. Tror detta kan bli en hit! Ska försöka att inte överdosera oljan till nästa gång. Nu har vi en välsmord bebis.  

- när nattens sovtimmar var under "rätt" del av dygnet. Hittills harjag fått mest sömn efter kl 4. I natt fick jag spridda skurar sömn mellan l 23 och kl 8. Vet inte hur många timmar det blev totalt, vilket är ett gott tecken. 

- det blev en bajsexplosion som spred sej upp på ryggen. Alltså hennes rygg. Kletigt värre och tvättmaskinen har börjat användas allt oftare. 

- jag blivit nerkissad. (Igen, av henne alltså, men antar det var tydligt?) 

Vår lilla lilla älskling!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar