söndag 25 augusti 2013

AW, marknad och en födelsedag på det.

 Helgen inleddes med god middag på Kagen och en öl efter det på Shanghai Brewery. Dom senaste veckorna har många kommit tillbaka från semestern så det är kul att gå ut och äta och höra hur sommaren har varit för alla.



Lördag förmiddag gjorde vi en kraftansträngning och åkte iväg till antikmarknaden i Pudong. Det är fortfarande en del som borde fixas med lägenheten innan den känns som vårt hem, och det planerade vi fixa nu!


Tyvärr var det ca 40 grader när vi var där, och dom har inte precis någon AC...


 En indian kanske?  



Det finns så mycket fina små (och även större) statyer. Vi hittade ett par som var riktigt fina. Och vi hittade även några fina lådor och askar och annat trevligt till lägenheten. Men förhandlingarna gick inte alls bra. Försäljaren skulle ha sjukt mycket pengar för dem och var inte alls sugen på att pruta. Efter 15 minuters förhandlande gjorde vi vårt sista drag och sade att vi går härifrån. Då brukar dom alltid komma springande efter en och ge ett bättre pris. Men, ingen kom springande och vi gick snopet därifrån tomhänta. Att det var som sagt 40 grader och tar ca 45 min att komma ut till marknaden gjorde inte humöret bättre. Så att fortsätta planen att försöka inreda lägenheten och åka till Ikea var man inte så sugen på. 

Men lördagen fortsatte iaf. Egentligen ville man bara ligga på soffan och göra inget. Värmen, den misslyckade shoppingen och gårdagens AW hade satt sina spår. Men har man anmält sej till en danskurs är det bara att resa sej ur soffan och släpa sej dit. En sak som är så fantastiskt kul med dans är att man blir 100% fokuserad på dansen och glömmer allt annat. Så efter några minuters dansande var tröttheten som bortblåst. Och nu när man börjar kunna lite steg börjar det bli riktigt roligt!



Efter dansen fick vi skynda iväg till vår landlords födelsedagsfest. De flesta av mina kollegor har problem med sina landlords, det tar evigheter innan saker och ting fixas, dom kommer in i lägenheten oanmälda, dom talar ingen engelska och i många fall bor dom inte ens i Shanghai. En av de avgörande sakerna för oss när vi valde lägenhet var faktiskt vår landlord. Han pratade flytande engelska (hans engelska är bättre än min...) och han pratade också kinesiska (plus fem andra språk), han verkade vara riktigt schysst person och han hade bott/studerat i Europa (dvs han är van med vad västerlänningar vill ha). Så istället för att ha problem med vår landlord som de flesta andra blir vi bjudna på hans födelsedagsfest! Vi blir bara mer och mer nöjda med vårt val av lägenhet om vi säger så. 


Festen hölls på en konstgalleri i franska. Stället var mycket mysigt och hade en balkong med härlig utsikt. Tyvärr kom den där tröttheten ikapp en igen så det blev inte allt för sen kväll...

Äntligen fick jag använda detta linne. Det har legat i garderoben länge utan att rätt tillfälle dykt upp. Jag har en likadan klänningsvariant i svart, den väntar fortfarande på rätt tillfälle...


 Och så blev det söndag igen. Och en massa saker jag vill göra: träna, gå på massage (min nacke är inte helt hundra just nu), gå på pedikyr (sommarskor och mina fötter är inte så bra kombo just nu), plugga kinesiska, tvätta, öva lindy hoppstegen, äta middag med kompisar ikväll och så viktigast av allt, jag vill ju inte göra någonting också. Lite svårt att kombinera det där sista med allt annat bara....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar