lördag 21 september 2013

Fredag och Ikea, stort misstag!

På den lediga fredagen åkte vi till Ikea. Eftersom fredag egentligen var vanlig arbetsdag tänkte vi att då är det ju perfekt tillfälle att åka till Ikea, kommer ju att vara nästan folktomt! Så fel man kan ha.





För att folk ska få ha tre dagar ledigt i sträck hade regeringen (tror jag?) bestämt att folk skulle vara lediga från torsdag till lördag och jobba söndag istället. Så att vi skulle vara ensamma på Ikea var ju bara att glömma.


I slutet av shoppingen när man hade samlat på sej en hel del saker började frågan "hur ska man komma hem" dyka upp i tankarna. Är det så här fullt inne i Ikea vill man inte ens veta hur lång taxikön kommer att vara. Och kassarna vägde så mycket att jag knappt orkade bära dom, plus att jag efter det ännu lyckats plocka på mej en stor spegel och skohylla. Mission Impossible att släpa allt med sej på tunnelbanan. Nej, jag fick helt enkelt "lyxa" till det med hemleverans. Sånt är ju löjligt dyrt hemma, ungefär lika dyrt som att hyra en bil för ett par timmar. Priset här? 60 rmb! Och ungefär det samma i kronor. Sweet! Men småsakerna man handlat vägde en hel (leveranstjejen sade att allt smått måste packas ner så tänkte det är lika bra att ta dom själv) och efter ett besök i Swedish food coart vägde kassarna rätt ordentligt igen. Jaja, bara att bege sej mot tunnelbanan, man får ta det som dagens styrketräning. Men "plötsligt händer det" och allt går i slow motion. Nära utgången är det en taxikö. Alltså en kö av taxibilar men inga personer som köar till bilarna. Halleluja moment gånger fem. Så hemfärden gick smidigt och nu sitter jag med morgonkaffet dagen efter och väntar på att leveransen ska komma!

2 kommentarer:

  1. Tycker du kunde ändra rubriken lite... Att åka till ikea är alltid ett stor misstag oavsett om det är fredag eller inte :) Pons

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, njaa, jag tror jag håller mera på din frus sida i detta fall. För jag gissar att hon är av en annan åsikt ;)

      Radera