lördag 19 oktober 2013

Fredag: gamla stan, fågelmarknad och massor med god mat

Jag har tagit ledigt från jobbet och gästen har kommit in i nya tidszonen. Dags att turista! Eller först en sväng till tygmarknaden.

Sen turista! Vi började i Gamla stan delen och Yuyuan garden. Massor massor med folk. Vi var tydligen inte dom enda som tänkt att "vi åker dit på en vardag"...Vandrade bland alla stenlabyrinter. 


Och spanade in dom gamla husen. Eller kanske det är mera nya hus som ser ut som att dom är gamla.

 Man blir hungrig av att turista, så vi vandrade ut mot The Bund och gick in till M on the Bund. Maten var riktigt god, och vi funderade stjäla hem servisen eftersom allt var markerat med M, båda våra namn börjar ju på M.


Fin utsikt i bakgrunden
Och sen blev det marknad. Jag vet inte vad det exakta namnet var för marknaden, men det fanns fisk, fågel, insekter, smådjur, blommor och smycken där. 
Gå på marknad och försöka pruta tog musten ur oss. (Vi prutade på antikmarknaden som låg bredvid, så vi förhandlade inte om några fåglar eller insekter...). Därför blev det en eftermiddagsmassage på K11's Green Massage. De hade väldigt fina och fräscha utrymmen och massagen var riktigt bra. Dit ska jag försöka gå igen!


Och sedan: FIRE!!! Kagens teppanyaki slår aldrig fel och middagen avslutades med en flamberad efterrätt. 


1 kommentar: