torsdag 24 oktober 2013

Veckan som gick...

Oj vad tiden går snabbt när man har roligt och nu är gästrummet tråkigt tomt igen. I helgen och veckan har det blivit en hel del turistande, restaurangbesök och en 30-årsfest (men dumt nog lyckades jag inte ta en enda bild från festen).
På lördag var det fest och ska man fira en 30 åring så måste man ju ha fina naglar. Även killen testade. Dock var vi tjejer mer nöjda än vad han var med resultatet... Middag på Haiku. Deras Princess Li roll är ett måste, älskar sushi med tempura!På söndag satte vi guldkant på tillvaron, bokstavligen! Champagnebrunch på Le Meridian, man åt tills man rullade ut. 


Efter brunch traskade vi i sakta mak ner till People Square och kollade äktenskapsmarknaden. Den söndagen var det extremt många föräldrar som ville gifta bort sina barn.Ett av dom vanligare önskemålen på männen är att dom ska vara över 1,70m. Ytligt? Javisst! Och lycka till, inte så många som är så långa i detta land... 

Och så blev det ett besök till Fake market! Söndagen avslutades med ett besökt till Park Hyatt. Tyvärr var det rätt dålig dag för utsikt, det var rätt grått och dimmigt. Men tror jag inte det gjorde så mycket, gästen sjönk lägre och lägre ner i stolen medan vi satt där och ville gärna få fast mark under fötterna igen. Så det blev aldrig något nytt försök att kolla utsikten i bättre väder. 


Efter den helgen var man rätt slut i kroppen. Måndag kväll gjorde vi ett försök att boka bord på Lost heaven, men tur i oturen var det fullbokat. En kväll i soffan med Sherpas var inte helt fel det heller. 
Tisdag däremot hade vi samlat våra krafter och var ute på middag igen. Eftersom vi ändå bor i Kina måste vi ju äta lite kinesiskt också. Sichuan Citizen fick representera det kinesiska köket denna kväll!

 


 Onsdag blev nytt försök till Lost heaven, fortfarande fullbokat (även den vid The Bund). Hepp, det fick vara för denna gång. Sushi'O fick det bli istället, och det funkade riktigt bra det med! Eftersom det var lill-lördag gick vi en sväng längs Yongkangs bargata.


 Det blev ett snabbt visit på Magpie lite längre bort på Yongkang lu.


 Eftersom jag känt mej småförkyld i snart 2 veckor blev det ingefäradrink. 

Men, nu är som sagt lägenheten lite tommare. Jag har fortfarande en ingefäradrink i handen (mitt knep mot förkylning: massor med ingefära och citron i te eller vatten). Ikväll är det soffan som gäller och tror denna helg ska bli rekord i hur lugnt man kan ta det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar