lördag 20 september 2014

Lördagspromenad i stan

Även fast denna arbetsvecka blev kort för mej (bara två dagar) var det helt tillräckligt. Helg är alltid uppskattat och efterlängtat. Förkylningen har nästan gått över, lite snuva och hosta kvar bara. Och efter att ha tillbringat allt för mycket tid i lägenheten senaste tiden var en långpromenad behövligt! Min kollega var annars lite orolig över att jag inte hade gått till läkaren när jag var sjuk. Försökte förklara att det bara var en förkylning, inte så allvarligt... Hon tittade skeptiskt på mej.



Våra gator! Kommer att sakna dom! Det börjar kännas som hemflytten är lite väl nära nu (bara 5 månaders arbete kvar nu). I och för sej är 5 månader rätt lång tid, så ska inte gå och få separationsångest redan...

Älskar alla dessa små gränder som finns överallt. Och alltid finns det tvätt på torkning. 

Det börjar bli höst i Shanghai, löven börjar skifta färg nu. Gillar verkligen höst! Eller i alla fall tidig höst när det fortfarande är varmt i luften och träden är gul och röda. Senhöst med kyla, regn och mörker slipper jag gärna... Lägg förresten märke till pappan på vespan med sitt lilla barn bakom styret. Mycket vanlig syn. Det här med trafiksäkerhet är tydligen inte så noga här. Taxibilar har sällan bälten, 99% av moppeförare har aldrig hjälm (och den 1% som har hjälm är alltid utlänningar) och inte ovanligt att man har ett eller flera barn på moppen också. Såklart utan hjälm dom med.

Traditionella sysslorna i en park: qigong och dans i bakgrunden.


Dom två till höger höll på med svärd. Tyvärr fångade jag dom inte i action. 

Tillbaka på vår innergård. Alltid lika fascinerad att det växer palmer här, det kan ändå bli minus grader här på vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar