söndag 15 februari 2015

Lite helgsnack

Söndag och snart Kinesiskt nyår!! På jobbet har det varit en blandning mellan panikslagna blickar och snart-semester blickar!!
Och, även om det är två veckor kvar tills jag slutar min tjänst, så hade kollegorna ordnat avskedsfika i fredags (många som åker bort längre tid nu över nyåret). Alltså, jag har ju så söta kollegor!! Jag fick två kinesiska kattstatyer av gruppen, symboliserar ett gift par, kanske borde ta det som en hint? Och sedan hade mina båda tekniker gjort varsin present också. Den ena hade gjort två kuddfodral, med handsydda applikationer, ska lägga upp bild senare... Och den andra hade broderat tavlan på bilden. Detta är ett väldigt typiskt kinesiskt motiv, och betyder tur, lycka och pengar (tror jag det var). Alltså hur fantastiskt fint är inte detta?? Tänk vilken tid hon har lagt ner på detta, blev riktigt rörd när jag fick den. Men, det är inte en liten tavla, den är 66cmx66cm, och den ska egentligen hänga snett/diagonalt. Så det blir inte lätt att hitta plats för denna i vår lägenhet i Stockholm, och jag har ingen aning om hur jag ska få hem den... Flyttlasset gick ju redan i tisdags och mätte min största resväska, den är bara 45cm bred... Men, jag måste ha hem den på nått sätt, den är ju ett helt underbart minne av min kollega.   
 

Det finns en Kashmir-lady som många på jobbet beställer halsdukar och tröjor av. Jag gjorde min första beställning förra veckan, och i fredags kom leveransen. Måste ju passa på innan jag åker, skulle ångra men annars. Och det var så fin kvalité på sakerna!! Det blev en tröja i ljusgrått och en stor halsduk i ännu ljusare grå. Jag är totalt fast i grå-träsket alltså... 


Och en liten teaser till lillsyrran. Här är tröjan du beställde! Hoppas den passar, annars tar jag den ;)

 Det är väldigt smidigt på H&M nu, man kan lämna in gamla kläder till återanvändning (behöver inte vara från H&M eller ens kläder, jag lämnade in gamla lakan och handdukar också, allt som är textil funkar). Så igår lämnade jag in en ikea-kasse full med saker. Tyvärr lyckades jag ju inte komma därifrån tomhänt. Dessa tre tröjor råkade komma med. Men hittar man kashmir och ull tröjor för mindre än halva priset måste man köpa. Tre styckna (två i kashmir och en i ull) för totalt 525rmb. Me like a lot!  

 Annars är det sista spurten i shoppandet som gäller nu! Dels allt som man själv vill ha och bunkra upp med, och dels presenter till familjen. Efter att ha sett min systerdotter i en egengjord (eller kanske mera mammagjord) prinsessklänning funderade jag köpa en av dessa till henne. Men det blev inget köp, hellre uppmuntra att pyssla fram sin egen klänning än att köpa en...

1 kommentar:

  1. Oj, vilken drömbutik för en treåring :)! Och vilket fint resonemang kring att köpa färdigt vs. sy eget :). Själv har jag svårt att hålla mig från frestelser (speciellt när jag hittar fynd på loppis) så det blir lätt ett överflöd av både köpta prylar och egna pyssel :).

    SvaraRadera