lördag 7 februari 2015

So it begins

Nu börjar det på riktigt, hemfärden! Eller, i alla fall förberedelserna inför hemfärden. Flyttlasset går på tisdag, ville få iväg det innan Kinesiska nyåret. Så, ni kan ju gissa vad jag gör denna helg?

Jag tycker inte jag har många skor, men det blir ändå en hel del. Och måste passa på att klacka om en del och föra ett par jackor till kemtvätt medans man kan göra det rätt billigt. Och självfallet väntar man till sista helgen med att göra det, annat vore väl lite väl proaktivt?? 

Jag kör med omvända packmetoden "kan jag leva utan detta i 2-3 månader" när jag packar. Inte "detta måste jag ha dom närmsta 2-3 månaderna". Så får vi se hur mycket som blir kvar helt enkelt, köpte en till gigantisk resväska i veckan och beställde så jag kunde ha med ett extra bagage på flyget hem. Det lär bli en hem del saker man får bära med sej. 

Och, jag är så nyfiken, vad har jag hemma i förrådet i Stockholm? Jag tog med ca 15-20% av alla mina kläder hit till Shanghai. Men jag kan typ inte minnas något av kläderna jag lämnade kvar? Förhoppningsvis kommer det bli som julafton när man kommer hem och öppnar alla lådor igen (men har på känn att allt kommer kännas så där lagom omodernt och det mesta kommer hamna på en klädinsamling...) 

Och, det är väldigt delade känslor med att flytta hem. Jag kommer sakna Shanghai så otroligt mycket, vännerna man fått här, maten, spontaniteten, kunna resa i Asien och själva staden. Men, pratade med familjen för några dagar sedan, och min systerdotter påpekade att vi glömde ju göra chokladbollar senast jag var hemma. Skulle jag inte redan vara på väg hem skulle jag ha bokat in en hemresa direkt. Så, nu vill jag inte jobba här längre. Nu vill jag bara hem och göra chokladbollar. 

2 kommentarer:

  1. Haha, de har superminne de där treåringarna och håller koll på vadman lovar! Du är så efterlängtad av alla här så det är mog dags att börja flytta hemåt nu :)! Du får blrja göra spontana weekendresor till Vasa istället för asienturn'e sen. Same, same, but different ;)! Kram /jenny & co

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jaa, man får vara försiktig med vad man lovar! Vasa känns rätt excotiskt just nu, så kan nog bli lite mera resor dit i framtiden :) Ska bli riktigt roligt att komma hem igen nu! kramkram

      Radera