måndag 6 juni 2016

Världens mat - Sverige

Dagen till ära blev det traditionell svensk mat: wallenbergare med potatismos, rårörda lingon och ärter. Bästa sättet att fira den svenska nationaldagen på!!

Har man inte ströbröd får man göra ströbröd. Tre knäckebröd, en påse och en brödkavel gör tricket! 

Receptet jag använde var en blandning av det här och här

Stekta i massor med smör.  

Många kastruller på gång (höll på att bränna locket också uppe i högra hörnet på en platta jag glömt stänga av...) 

Tadaa!! En riktig höjdare om jag får säga det själv!! Till och med egengjorda rårörda lingon!! (Mest av samma anledning som ströbrödet, har man inte lingonsylt men frysta lingon i frysen och socker i skafferiet, ja då får man fixa det själv helt enkelt!)  

Riktigt gott! Men vad hade man förväntat sej när wallenbergarna och moset innehöll rejält med grädde och smör?? 

Och såklart dagen till ära blev det pannkakor också (eller plättare som jag hellre vill säga...). Litet hopp i tiden bara. Det blev pannkakor till efterrätt igår. Och till frukost idag. Men passade ju inte riktigt att börja inlägget med bild på efterrätt... 

2 kommentarer: