torsdag 15 september 2016

Storlien del 2

Söndag och dags för nästa vandring! 

Det blev lite seg start på dagen. Det regnade på rätt rejält. Så vi stod och valde mellan att stanna inne och läsa bok tills det slutade regna eller gå ut i regnet. Ja, ni kan ju gissa vilken det blev. (Det blev alltså bok såklart, vi är ju inte hur hurtiga som helst. Nån måtta får det vara...)

En notering om arkitekturen: trenden bland husen var mörkbrunt med gräs på toppen. Väldigt charmigt när hela "semesterbyn" nästan kamouflerades av grästaken. 

Men, tillbaka till vandringen. Vi hade tänkt satsa på Blåhammaren, men det verkade vara rätt lång vandring. Dessutom ingår den i Jämtlandstriangeln, en tre dagars tur som kanske kräver sin egna resa. Dessutom var klockan redan runt 14 tiden, så vi satsade på den kortare rutten Brudslöjan. Jämtlandstriangeln får bli till nästa höst. Eller kanske vår? 


Och tydligen hamnade vi i Norge igen!  


När vi kom ut till vattenfallet (som jag gissar har inspirerat till namnet Brudslöjan) såg vi en del folk. Tydligen hade dom en äventyrsbana där, man kunde bl.a. gå över en hängbro nära fallet.

Och åka flera väääldigt långa linbana över vattnet. På bilden ser ni en person som åker (mitt i bilden, till höger om båten). Nästa resas projekt kanske?!?


Vi kom kanske någon vecka för tidigt egentligen, det var fortfarande grönt som "dominerade". Lite röda och gula blad syntes, men hade inte riktigt "slagit ut" ännu.  

 Men man fick ändå en härlig höstkänsla av naturen...

Måste älska stugorna. Vissa tog det här med växtlighet på taket extra seriöst.  

 Denna port hade till och med fått sin egen buske mitt på!


Vi hade det fantastiskt trevligt där uppe, har på känn att detta kan bli en årlig resa. Sedan tillbringade vi inte hela dagarna ute i skogen. Det blev en del soffhäng också, antingen med boken (ja, eller Kindle) eller IPadden som sällskap (tillsammans med lite vin och chips, är man på semester så är man....) Kan tipsa om programmet "I huvudet på Gunde Svan", mycket passande program att se på när man är pyjamasklädd i en stuga i norr!

1 kommentar: