måndag 21 november 2016

Morgonfotografering på Skinnarviksberget

 Det är inte varje lördag man frivilligt stiger upp innan kl 7. Men är man på jakt efter morgonsol så är man...


Jag vill lära mej mera om systemkameran och hur fantastiskt är det inte när andra bloggare vill hjälpa till? Katarina som skriver Äntligen vilse följde med på en morgonpromenad i solen och gav mej mej massor med tips! 


 Skinnarviksberget badade i guldstrålar. Kvällen innan hade det regnat ihärdigt. Ibland har man tur med vädret alltså. 


Norr Mälarstrand.  

Riddarholmen Lyxigt att få ha en modell att öva på!  


Slussen och Gröna Lund i bakgrunden.  

Nu gäller det bara att öva öva öva. Finns massvis kvar att lära om det tekniska, men nu har jag lite bättre koll på slutartid, ISO och bländaren och fick massvis med matnyttig info. Snurrar dock fortfarande alltid åt fel håll när jag vill justera något, lär ta en tid att komma ifrån det... Och blev ju alltså lite sugen på att köpa ett nytt objektiv också! 

5 kommentarer:

 1. Otroligt vackra och inspirerande foton!
  Nu vill jag också ut och morgonfota. Härligt med en privat lärare! Jag känner igen mig i det där med att vrida åt fel håll :) men jag älskar att fota och lär mig ständigt något nytt. Är dock väldigt sugen på att gå någon kurs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad roligt att höra!!
   Jaa, passa på att gå upp till soluppgång nu på vintern! Då är det fortfarande en rimlig tid man måste stiga upp! Värre är det om man ska fånga den på sommarn ;)
   Jaa, riktigt lyxigt med privatlärare!! Annars har ett par andra bloggare tipsat om kurser via Fotografiska och även den här webbkusren: https://influencersofsweden.se/webbkurs-grundlaggande.../

   Radera
 2. Härliga bildet det blev! :) Vackert ljus var det också :) Japp. ett fast objektiv med en större bländare får bli mellandagreans köp tycker jag! Tack för sällskapet.

  Tror att Liseberg av misstag har flyttat från Göteborg till Stockholm..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och tackar själv för sällskap och all info :) Jaa, håller redan ögonen öppna efter ett, hade hoppats på ett black fridag fynd men får nog vänta lite till!

   Haha, oj, kan säga att Liseberg har visst en tendens att flytta till stockholm nu som då...

   Radera
  2. Ja mellandagsrean kan man göra riktiga kap på. Men också är det värt att kolla andrahandsmarknaden om tradera. Så himla bra där och på blocket. Då kostar de halva priset och det är sällan några problem.

   Radera