tisdag 25 april 2017

Irland - Cashel och Kilkenny

Dags för tredje saken på "detta vill jag verkligen se"-listan, nämligen Rock of Cashel!

Trodde jag.  
Trevlig överraskning, när vi checkade in på hotellet så fick vi gratis entré-biljetter, tackar! Tydligen får man det på flera ställen i stan om man spenderar över en viss summa (en hotellnatt täckte lätt den summan...), så ska ni besöka slottet rekommenderar jag att man först checkar in och ser om man har samma tur!

Slottet var riktigt mäktigt utifrån och... Ja, det var typ det vi såg. Vi tog lite bilder från utsidan, gick in, gick totalt kanske 20 meter innanför murarna och sen gav jag upp. Hade så ont i magen (vanliga tråkiga mag-issues igen) och totalt orkeslös, så ingen energi alls att gå runt. Vi gav upp helt enkelt och gick tillbaka till hotellet och lade oss (eller jag iaf) raklång på sängen med en bok. Var rätt besviken, detta var den tredje saken jag verkligen ville se som jag inte egentligen såg alls. Men, en klen tröst var att vi blev bjudna på inträdet. Själva staden var rätt mysig, som dom flesta städer vi sett hittills. Men lata som vi (jag) var gick vi bara ner ett par våningar till hotellets restaurang och åt middag. Det är ju en lyx i sej att kunna göra det! 

Men på tal om middag. Vet inte om vi bara hade extremt otur, eller om stamkunder prioriterades mer än turister, men vi fick alltid typ sämsta tänkbara bordet. Tänk er längst in inklämt i ett hörn (när även andra bord var lediga) eller det precis vid köksingången eller ett bord som håller på att vinka omkull för det är så rangligt. Inte helt flyt med placeringarna helt enkelt. Efter en natt i Cashel åkte vi österut för vår sista natt (som skulle spenderas på ett slott!!). Men, vi tog en liten detour via Kilkenny. Vi gillar ju ölen, så det är ju klart man måste åka där via! Inhandlade även varsin öl som resans souvenirdryck och planerar dricka den när vi båda kan ta en öl igen... 

Vi passade på att besöka slottet! Mycket stort och pampig inredning. 

Tänk more is more. Och självfallet en flygel tillägnat deras konst. 


Och igen, en mycket mysig stad, som dom flesta andra städer vi sett! 

2 kommentarer:

  1. Spännande, älskar Irlands ruiner och slott och spännande historia! Bodde på västkusten ett tag när jag var yngre, några av dom bästa månaderna i mitt liv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan tänka mej att det är härligt att bo där, alla var ju så otroligt trevliga och hjälpsamma!!

      Radera