söndag 30 april 2017

Irland - Glendalough

Sista dagen och sista stoppet: Glendalough! 

Halvvägs upp till Dublin stannade vi för en promenad i den fina naturen. 


Vi spanade även in ruinerna av kyrkan (eller om det var ett kloster). Efter detta stopp innan vi körde tillbaka till Dublin. Dublin är säkert en jättefin stad, men vi lyckades parkera och promenera genom det mest tråkiga området, bara stora trista banker, företag och annat business liknande ställen. När vi väl började närma oss city kärnan var vi (läs jag) rätt hungriga, trötta och inte på humör att vandra vidare, så vi gick tillbaka till bilen och körde ut mot flygplatsen. Tips, ha alltid lite lösa euro på dej, en del vägtullar tar bara mynt! Har man hyrbil dras summan automatiskt i vissa tullar och vissa genomfarter, så rekommenderar ju att köra in till en sådan tull i så fall, inte till en där man bara kan betala med mynt när man dessutom bara har kort eller sedlar...


Avslutar Irlandsinläggen med några bilder på dom fina fasaderna och krogskyltarna som fanns i dom mysiga byarna. 


Det var inte naturen som var det bästa med detta land (Skottland hade satt lite för hög ribba för det, sorry Irland, men Skottland vinner där...), utan det var dom små färggranna husen, stenmurarna och byarna som jag fastnade mest för. Så vill man uppleva pubkultur, dricka en eller två öl och promenera runt bland ruiner och kyrkor kan jag varmt rekommendera Irland! 
Nästa resa bär av om 19 dagar! Lite annan sorts resa blir det då, tänk mera sol, mera bad och mer all-inclucive inriktning! Då blir det en vecka på Kos bokat via TUI, allt förbeställt och klappat och klart! Tror vi inte kommer att lämna hotellområdet och ingen research kommer att göras, istället kommer böcker att läsas och mat att ätas. Ska bli rätt skönt med lite värme och vila nu! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar