onsdag 3 januari 2018

Året som gått - lite försenat...

Dags för en sammanfattning av 2017! 

Januari: 
Vi inledde året med en resa till Riga. Under den resan var det -15 grader kallt, mannen blev väldigt förkyld och jag fick ett plus på gravidtestet. Spännande start på året kan man ju säga. Sedan hann jag med en arbetsresa till Shanghai, men mådde pyton och låg mest och kollade Skam på hotellrummet. Inte särskilt trevlig reskamrat... Februari: 
Det var lite upp och ner denna månad. Hade rätt mycket huvudvärk och det var mycket att bearbeta i och med nyheten som man dessutom skulle hålla hemlig. Och man ville ju inte ropa "hej" ännu innan den "magiska" vecka 12... Mot slutet av månaden berättade vi det för familjen och lite senare även kollegorna, skönt att få dela med sej! Annars hände inte mycket under denna månad, skrev ett enda inlägg på bloggen...Mars: 
Huvudvärken fortsatte, massor med jobbet och försökte hinna med att träna. Största händelsen var ett besök hem till Österbotten. Där grillade vi korv på isen på skären och såg KAJ uppträda på Wasa teater. April: 
Påsk och äntligen iväg på en resa! Vi åkte på roadtrip till Irland! Vi hade tänkt vandra massor, men vi fick dra ner på tempot, gravida kroppen ska man lyssna på! Roligt var det i alla fall med miljöombyte och få se nya platser!Maj: 
Vädret var kallt, blött och tråkigt. Men vad gjorde det, för vi flydde det taskiga vårvädret och lade oss i solstolar på KosJuni: 
Midsommarn firades med familjen ute i skärgården. Riktigt trevligt och sista resan för mej på ett bra tag. Förutom det verkar juni ha varit mest jobb och graviditet, inte en jättebra kombination. Juli: 
Nu när jag bläddrar tillbaka i kalendern och läser i bloggen kommer sommarminnena tillbaka. Det var bara jobb, jobb och åter jobb. Inte jätteroliga sommarminnen med andra ord. Det som jag är väldigt glad att jag gjorde var gravidfotografering, så nått roligt hände i alla fall i juli.Augusti: 
Äntligen semester! Vi började med en helg i Saltsjö-Boo för att få lite miljöombyte. Resten av månaden gick åt att boa sej, träna, vila, gick protestmarsch mot BB-kaoset i Stockholm, njuta av att bara få vara hemma och träffa vänner. Jag är verkligen så glad att jag tog rejält med tid innan BF-datumet, det behövdes verkligen. September:
Tiden gick både snabbt och segade sej fram ibland. Jag trivdes fortfarande med att bara vara ledig. Det blev träning flera dagar i veckan, kompisar, föreläsningar om födseln/tiden efter/amning, biobesök och annat smått och gott. Ja, och den stora grejen som hände i september var ju såklart att vår lilla dotter föddes!


Oktober: Livet ändrades ganska drastiskt med tre i familjen, vilket var både fantastiskt härligt och ganska skrämmande ibland. Det ammades massvis och det var några skrikkvällar som man blev lite skärrad av. Men för det mesta gick allt rätt så bra med tanke på att man nu hade en helt ny roll och skulle ta hand om en liten bebis för första gången. Vi fick besök av vänner och familjerna och fick bilderna från babyfotograferingen


November: 
Började komma in i mamma-livet lite mera. Umgicks ofta med ett par vänner som också var hemma med små, så skönt att ha dom!! Det blev en hel del barnvagnspromenader, lite mera familjebesök och så köpte vi en ordentlig säng. Nu hade vi definitivt vuxit ur 140cm sängen... Och så blev jag äntligen klar med projekt-fotobok!! Tog bara några månader... Och nu när 2017 är klart är det ju bara att sätta igång med den boken!


December: 
Största delen av december spenderades inte hemma. Vi började med att flyga upp till Härnösand och fira en tidig jul med mannens familj. Sedan bar det av till Finland för mej och Nova och vi var där i nästan tre veckor. Riktigt skönt att ha familj runt omkring sej, många famnar för Nova att sova och leka i. Och så firade vi såklart jul igen på själva julafton, Nova sov sej igenom hela tomtebesöket! Men mer om julen i ett senare inlägg! Sista dagen på året hade vi ett kompis-par över. Lite stressigt blev det, äta trerättersmiddag, ta hand och Nova OCH spela Bingolotto samtidigt. Huh, hinna cirkla in alla siffror var verkligen test på stresståligheten! Kul var det i alla fall! 

Moffa och mommo tog morgonpasset med lilla damen så jag fick sovmorgon. 
Så det var 2017 i ett inlägg! Det blev inte så mycket resande som vi vanligtvis brukar hinna med, men rätt mycket annat hände ju så det har väl sina förklarliga skäl... Ska bli spännande att se hur 2018 blir! En resa är bokad, vi ska båda jobba 50/50 och sedan ska jag börja jobba 100% igen. Och förhoppningsvis ska vi se vår lilla tjej ta sina första steg och säga sitt första ord. Jag jobbar hårt för att det ska bli "mamma", men som det ser ut i dagsläget lär det bli "amma"...

2 kommentarer:

  1. Ja vilket händelserikt år ni haft! Bra med tillbakablickar och jag kan konstatera att vi fått träffas ovanligt mycket detta år <3! Så härligt med llla Nova nu också! / Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, rätt roligt att se tillbaka vad som hänt, man glömmer ju det så snabbt! Förhoppningsvis ska vi lyckas få till rätt många träffar i år igen, siktar på sportlovet som nästa :)

      Radera