lördag 10 mars 2018

Sportlovet - en vecka senare...

Hej bloggen, det blev visst lite paus pga diverse saker. Största orsaken, vi tog sportlov! Och Blogger har ingen app längre (varför???) och min telefon är för gammal/klen för att kunna ladda upp bilder till bloggen via webbläsaren. Men strunt i det nu, här kommer en uppdatering om vad som hände under sportlovet!! 

Hela familjen började sportlovsfirandet i Umeå! Vi hade det väldigt trevligt, mycket familjemys med Novas kusiner och deras föräldrar! Och det blev pulkpremiär för lilla damen!!  


Inga känslostormar direkt från hennes sida över pulkåkningen, tror hon mest var konfunderad över varför hon måste ha tre lager overaller på sej (såg ut som en liten Michelin-baby).


Sedan mötte moffa upp oss på Wasaline och vi tog båten över till Vasa. 


Under detta sportlov blev det en hel del sportande faktiskt!! Vi skidade 6,5km! Så otroligt meditativt att skida, saknar verkligen att kunna göra det här i Stockholm. 


Nova lärde sej göra sit-ups och ville kräla ur stolen. Bra med bälte...  Hon lyckades även göra sin första rulla från rygg till mage! Lilla babyn håller på att bli stor!


Vi besökte Botniahallen där det var fullt ös med sportande barn. 


Nova gjorde premiär på disco. Vi svängde loss till KAJs "Pa to ta na kako".


Sedan begav vi oss ut på isen! Alltså vi hade sån tur med vädret, strålade sol mest hela tiden!! Okej, kanske lite väl kallt med -18 vissa dagar, men då höll vi oss inne.. 


Som vanligt sov hon bort det mesta av utomhus aktiviteterna. 


Jag testade det här med skridskor igen! Säkert 10 år sedan sist, kanske mer? 


Riktigt roligt det med!


Kalas!! Alla familjemedlemmar är mars-barn så det bjöds på godsaker!


Som sagt, det blev en hel del sportande under lovet. Det blev till och med badminton match! SÅ ROLIGT! 


Hejarklacken var på plats. 


Kanske taskig mamma nu, men måste ju ta ett kort. Hon såg så söt ut...  


Som vanligt när man är på besök i hemtrakterna blev det en vända (eller ett par vändor) till loppis. Vasa och Smedsby har väldigt bra loppisar. Halvjobbigt att packa ihop allt bara... Att flyga hem ensam med en bebis, tung väska, ryggsäck och en gigantisk Canada Goose jacka är inte det roligaste. 


Men det gick, vi tog till och med flygbussen till Liljeholmen. Eftersom jag är ytterst strikt med hennes sovtider så fick jag bygga ett provisoriskt lamp-skydd så att hon kunde somna på bussen. Att ha en spotlight lysande rakt på sej uppmanar inte precis till sömn... 

Det var vårt sportlov det, riktigt roligt, sportigt och händelserikt! 

2 kommentarer:

  1. Ja vi fick verkligen ett toppen sportlov tillsammans!!! Jenny

    SvaraRadera
  2. Gösta Hjerpe10 mars 2018 21:00

    Håller med föregående talare (skribent) !

    SvaraRadera