fredag 18 maj 2018

Spännande nyheter

Senaste tiden har det varit lite extra tyst här. Vanligtvis tycker jag det är rätt skönt att få ventilera mej på bloggen, men detta har jag inte velat prata om innan allt är klart. Nu är det klart! Tror jag i alla fall. Har fortfarande lite rädslan kvar att något ska gå fel. Men papper är signerade, så peppar peppar, detta är väl klart nu och båda arbetsplatser är informerade. 

VI HAR KÖPT HUS! 

Och inte bara det. VI SKA FLYTTA TILL UMEÅ. 

Hur hände detta då? Ja, det är farligt att vara 'ledig' och ha för mycket tid att fundera på saker och ting. Då börjar man att ifrågasätta och tänka om. Eller kanske är det precis det man borde göra med jämna mellanrum? 

Jag har alltid trivts bra i Stockholm, men aldrig känt att detta är mitt hem eller att jag "rotat" mej här. Och ser jag mej själv bli gammal i denna stad? Nej. Parallellt började längtan efter något eget, något större och en trädgård växa fram. Och tittar man på huspriserna här i Stockholm så inser man snabbt att det är rätt orealistiskt för oss, vi vill ändå inte ha allt för långt pendlingsavstånd till jobbet... Då börjar man ju ifrågasätta, varför bor vi egentligen i Stockholm? Och allt ställs ju till sin spets när vi blivit tre i familjen. Jag vill ju att Nova ska knyta ann till familjerna våra och kunna träffa dom mera regelbundet. Och man är mindre utsatt om man har familj nära. För hur bra vänner man än har, vem ringer man in ifall något händer mitt i natten? Vem kan släppa allt och rycka ut ifall det krisar sej? Kunna ta en natt ifall det behövs? Allt blir mera sårbart när man får barn och att vara nära familjerna är en enorm trygghet då.  

Nästa fråga blev ju då, var skulle vi kunna tänka oss att bo? Det måste finnas jobbmöjligheter för oss båda, vi ska kunna bli gamla där och det måste vara närmare familjerna. Göteborg hade varit allra bäst när det kommer till jobben. Men inte på dom andra två punkterna. Våra hemstäder/bya är för små, där finns det få jobbmöjligheter för oss. Så det blev en lagom stor stad, lagom och väldigt nära familjemedlemmar och lagom goda jobbmöjligheter. Allt är inte klart på jobbfronten, men med största sannolikhet kommer jag att starta eget och jobba som konsult... 

Så nu har vi alltså köpt ett hus. Vi går från den bekväma hyresrätten till att äga både tomt och hus. Lite nervöst är det. Det känns lite tryggare ändå att det är ett kedjehus (eller par/radhus? Inte helt på det klara där...) och att det finns en samfällighet. Man är inte helt ensam om något krisar sej och vissa frågor behöver man inte ta själv. 

Men visst är det nervöst. Min jobbsituation kommer ändras, jag kommer säga upp min fasta anställning som jag haft sedan 10 år tillbaka. Vi kommer flytta ifrån våra vänner. Vi kommer flytta till en ny stad där ingen av oss bott tidigare. Vi kommer bli husägare. Allt det här har ockuperat min tankeverksamhet dom senaste månaderna. Och samtidigt som det är väldigt nervöst så känns det också mycket, mycket spännande. Vi är med hus i en ny stad!!    

6 kommentarer:

 1. Va roligt och spännande! Jag och min sambo bodde ju i Umeå nästan 2 år (före det i Övik), tills jag blev gravid och vi flyttade tillbaka hem till Vasa. Precis som du skriver, började vi också tänka på hus och allt det där. Tyckte väldans mycket om Umeå och hoppas ni också kommer att trivas. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra att du gillade Umeå!! Jag har bara varit där på kortare besök, så jag hoppas vi kommer gilla staden! Hehe, ja det här med barn alltså. Jag fattade ju att dom skulle påverka ens liv, men kanske inte till den här graden... Och kanske man kan skylla lite på åldern också :P

   Radera
 2. Välkommen närmare "hemsoporna" (Vasa).

  SvaraRadera
  Svar
  1. ni är så VARMT välkommen upp till norrland :) <3

   Radera