måndag 7 mars 2016

Världens mat - Vietnamesiska vårrullar

Efter en helg med en rad onyttigheter var vi inte så sugna på någon kraftig middag på söndagkväll. Därför blev det vietnamesiska vårrullar, lagom fräscht och lätt!  

Fyllning: 
stavar av morot, gurka, mango och sallad. Och så lite koriander och mynta som krydda. 


Man blötlade rispapper i varmt vatten och lade sedan på risnudlar, räkor och ovan fyllning.  

 Och så rullade man ihop det!

 Lite tidskrävande med hackandet, men annars gick det väldigt snabbt och smidigt. Hade inte fattat att det var så enkelt! Blir definitivt lunch i sommar. 

Och så lite sås till: 
- saft från 2 lime
- 0,5dl kokande vatten (vet inte varför det skulle koka, kanske för att smälta sockret snabbare??)
- ja, och så lite socker med andra ord. Egentligen skulle det vara 5msk, men tog bara två... 
- en hackad chili
- vårlök
- lite ingefära 
- en skvätt fisksås och soja 

Riktigt gott, det här kommer vi absolut att göra igen. Men tror det blir en annan sås, denna var inte så speciell.... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar