söndag 2 juli 2017

Midsommarhelgen

Bättre sent än aldrig! Här kommer bilder från midsommarhelgen! 


 Detta blev sista flygresan innan due-date, får se när och vart nästa resa blir! Just nu har vi INGET inbokat överhuvudtaget. Inget flyg, inga hotell, ingen road-trip, inge planer ens. Känns väldigt konstigt med tanke på att senaste 5 åren har vi alltid haft minst 2 resor inbokade. Nu är det nada.  


Hur som helst, det var väldigt skönt att få tillbringa en långhelg med familjen. Vi hängde mest hemma hos föräldrarna och systrarna och syskonbarnen kom på besök. Tror jag aldrig varit iväg någonstans och rört mej så här lite... 


Morgonkaffet dracks ur denna mugg! Varför? Jo, jag har nämligen sålt min första bild genom denna blogg! När jag var hemma för två år sedan och hade min möhippa så fick jag flyga ett litet plan (alltså åka med, inte jag som flög såklart...) Och såklart blev det ju en massa bilder tagna under den flygningen, bl.a. bilder på meteoritkratern i Söderfjärden! Och nu har en ev bilderna hamnat på muggar som säljs hos besökscentret Meteoria! Så är ni och turistar i Vasatrakten och undrar vad ni ska göra, åk dit!  


Men nu till midsommar! I år firades den i sällskap av min och min svågers familj. Självklart på en villa, midsommar i Österbotten utan en villa är ingen riktig midsommar... (Och villa betyder sommarstuga på finlandssvenska..) 


Mera pilkastning!  Det blev till och med dans runt midsommarstången! 


Även preggot tog sej en tur! 


Och allt ackompanjerades av dragspelsmusik som pappa stod för! 


Flickorna i familjen! Snart kommer det en till i skaran! (Är i smyg lite glad att det är en tjej jag väntar. Men så kanske man inte får säga? Men, just nu känns allt kring föräldraskap nytt och spännande men samtidigt också lite skrämmande. Det är okänd mark för mej helt enkelt. Och har man vuxit upp med två systrar, har två systerdöttrar och är själv tjej, då känns det lite mera "bekant" med en dotter. Även fast det inte säger något om hur ens barn kommer att vara eller bete sej. Men jag är rätt van med tjejer helt enkelt och just nu känns det som en liten trygghet...) 


Stolta snart-föräldrar! Lustigt hur man med vissa kläder och kameravinklar nästan kan dölja magen. Det syns ju knappt att jag är gravid på bilden. Men jag kan tala om att DET KÄNNS, nu börjar krämporna komma smygande. Känner ibland av foglossning i vissa lägen (eller tror att det är det, har alltid haft lite problem i höfterna/nedre ryggen så vet inte om det är den extra tyngden eller foglossning som gör att det ibland hugger till) och nacken och axlarna börjar bli riktigt trötta nu (hållningen vid arbetsbordet blir bara sämre och sämre ju längre ifrån tangentbordet jag kommer). Men det jobbigaste är ändå att nu börjar jag bli rätt osmidigt och inte så mobil. Att vända sej i sängen eller stiga upp ur soffar går inte så graciöst. Och tanken på att promenera i normal takt är bara att glömma. Jag får gå i snigeltakt för att inte få sammandragningar eller sticknings/håll känningar i ligamenten (eller nu hur man ska beskriva det). Som tur kan jag cykla hur bra som helst ännu, det är räddningen. Utan cykeln skulle jag seriöst ha problem att ta mej till jobbet (att gå 400 meter från tunnelbanan till jobbet var tungt). Men, annars mår jag bra och det discodansas för fullt i magen, så att börja känna sej osmidig när man är i vecka 31 är väl rätt oundvikligt... Så ska inte klaga egentligen. Bara lite grann!   

3 kommentarer:

  1. Härliga bilder från en härlig helg ❤️! Vi ser så fram emot att få en till tjej till skaran!!

    SvaraRadera
  2. Så fina ni är <3. Längtar efter att bli farmor :)

    SvaraRadera
  3. Jo det var en härlig helg då alla kunde samlas !

    SvaraRadera